Куди закотилася заява Скічка?

3 березня в Черкаській ОДА Олександр Скічко представив нового керівника Департаменту капітального будівництва Андрія Лапіна. Він не місцевий. Останнє місце роботи – Рівненська ОДА.
Куди закотилася заява Скічка?

Варто також звернути увагу, що за дві доби до цього Скічко підписав розпорядження про зміну замовника на виконання дорожніх робіт на території Черкаської області на дорогах державного значення. Раніше замовником був саме департамент капбудівництва Черкаської ОДА.

З 1 березня 2021 року замовником стала Служба автомобільних доріг у Черкаській області. А департамент Лапіна – контролюватиме хід виконання ремонтних робіт. На кону – 460 мільйонів гривень, виділених з Державного бюджету в 2021 році на дорожнє будівництво в Черкаській області.

Можна пригадати, як перед призначенням на посаду Скічко заявляв в численних інтерв’ю, що ремонт доріг у рамках програми «Велике будівництво» - це його пріоритет. А на пріоритетних напрямках мають бути перевірені люди…

Окремі недоброзичливці будуть злоститися й повторювати навіювання про те, що це – епізод багатоходової комбінації, на початку якої олігарх Ахметов купив крісло черкаського губернатора для ведучого свого каналу «Україна» й надає йому можливість легкого заробітку на контролі за грошовими дорожніми потоками.

Провінція, в свою чергу, до такого радикального висновку ще не дійшла, вважаючи, що молодий керівник просто зосереджує фахівців на найважливіших ділянках. Сам же приділятиме увагу освіті, медицині, розвитку туризму та боротьбі з пандемією COVID-19.

До речі, незрозумілою є ситуація зі складанням головою Черкаської ОДА повноважень народного депутату України. Сам Скічко в коментарі місцевим журналістам заявив, що заяву у секретаріат ВРУ він подав.

Однак за свіжою інформацією Комітету виборців України, Олександр Скічко – один з 7-ми нардепів, які в лютому 2021 року жодного разу не проголосували під час сесійних засідань. З одного боку, все логічно, бо наприкінці січня молодого політика призначили головою Черкаської ОДА. З іншого – на початку березня 2021 року в ВРУ та КВУ Скічка продовжують вважати народним депутатом України. Попри ніби подану ним місяць тому заяву.
Куди закотилася заява Скічка?

Чимала кількість знаних політиків гарцюють перед стартовою стрічкою очікуваних дочасних виборів на 197 ТВО, а Верховна Рада - не поспішає відправити голову Черкаської ОДА на «дємбєль». Може заява кудись закотилася?

Сергій Цюрюпа
04.03.2021 18:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter