У селі Зелений Ріг на Жашківщині повністю вирішено проблему із вуличним освітленням

Як інформують у Черкаському прес-клубі, 177 світильників відтепер освітлюють вулиці села Зелений Ріг, де всього 500 мешканців. Проте, село витягло «щасливий квиток», вчасно включившись у процес об’єднання і ставши частиною Бузівської громади.

Зелений Ріг за населенням – це 1\5 громади, проте фінансують його за пріоритетним принципом. Як приклад - 60% інфраструктурної субвенції 2018 року було витрачено на дорогу у Зеленому Розі. Торік на село було витрачено майже третину інфраструктурної субвенції.
У селі Зелений Ріг на Жашківщині повністю вирішено проблему із вуличним освітленням

Тож у Зеленому Розі вдалося вирішити більшість багаторічних проблем. У дошкільному закладі «Суничка» нарешті було відремонтовано кухню та зроблено нормальну тротуарну доріжку. Встановили нові двері, придбали пральну машину. У місцевому будинку культури зробили ремонт стін, замінили всі вікна, зробили нову сцену, встановили нове освітлення. Почали сортувати на вивозити відходи, встановили контейнери. Зараз у селі планують поремонтувати дороги – до осінніх дощів люди зможуть нормально добиратися на роботу, а діти – до школи. Бо досі єдиною нормальною дорогою у селі залишалася зроблена громадою після об’єднання.

- До утворення громади у селі почали робити освітлення, - розповідає голова Бузівської ОТГ Олександр Фуркало. - Торік нам вдалося доробити освітлення п’яти вулиць –і тепер село освітлюють 177 світильників, ми повністю закрили цю проблему.
28.08.2020 08:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter