Троє учнів з Канева здійснили подорож у Францію

Як інформують у міськраді Канева, учні Канівської спеціалізованої школи № 6 з поглибленим вивченням іноземних мов не лише опановують іноземні мови, а й подорожують Європою.
Троє учнів з Канева здійснили подорож у Францію

Так, нещодавно троє старшокласників - Єлизавета, Анастасія і Денис разом із учителем французької Світланою Синьоокою та директором навчального закладу Валентиною Мартинович у складі канівської делегації відвідали французьке місто Ламберсар, що не один десяток років підтримує з Каневом партнерські стосунки.

- Вивчаючи французьку мову в школі, нам багато розповідали про Францію, тому мріяла побачити цю країну, зануритися в її життя, хоча б на деякий час. І мені випала чудова нагода відвідати Францію, прожити тиждень у родині французів в дивовижному місті Ламберсар, - розповідає про давню мрію Анастасія Дахновська.

Асоціація дружби «Ламберсар – Канів» запросила канівських освітян відвідати Францію. 18 листопада - Бориспільський аеропорт, паспортний та митний контроль і делегація з Канева сіла в літак та піднялася в небо.

«Французькі канікули» для канівців проходили насичено.

- Першого ж дня було організовано зустріч із пані мер Ламберсара Крістіан Крієже. Заступник мера Ален Мазеров опікувався та супроводжував нас протягом тижня, щоразу перепитуючи, чи все у нас гаразд, - говорить В.Мартинович. - Також ми відвідали початкову школу Пастера і коледж Савіо, де обговорили можливість створення спільного учнівського проекту, а діти познайомилися з учнями цих навчальних закладів.
Троє учнів з Канева здійснили подорож у Францію

- Вони показували нам свій навчальний заклад. Ми ж натомість розповіли про Україну, про наше місто, школу та запросили їх відвідати Канів на шевченківські дні, - ділиться Єлизавета Толок.

Щодня французька асоціація показувала канівцям найкрасивіші місця Ламберсару.

- Ми відвідали багато величних та історичних місць. Прогулялися чарівними вулицями Ламберсару, відвідали цікаві музеї, – розповідає Настя.

- Сім’я Етьєна та Марі-Терез Мурман, у якої я мешкала показала мені старий Лілль. Ми заходили до Оперного театру. Він нагадує справжній королівський палац - високі колони, білосніжні стіни, прикрашені малюнками та оздоблені золотом стелі… Це просто неймовірно, - ділиться враженнями Ліза. – Також відвідали Торгову палату – історичне місце цього містечка.

Троє учнів з Канева здійснили подорож у Францію


На завершення делегація з Канева з екскурсією відвідала столицю Франції та місто-мрію багатьох романтиків – Париж.

- Париж зачаровує своєю архітектурою та незрівнянними краєвидами. А ввечері місто перетворюється на справжню казку. Мені не вірилось, що я гуляю по Єлисейським полям та біля славнозвісного Лувру. Особливо мене вразила Ейфелева вежа. Нею можна милуватись вічно, особливо ввечері, коли вона виграє фантастичними вогнями. Мені відразу пригадалось оповідання Хемінгуея «Париж – це свято, яке завжди з тобою» - коментує Ліза.
03.12.2019 10:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter