Черкаські прокурори обрали делегатів на всеукраїнську конференцію працівників прокуратури

Черкаські прокурори обрали делегатів на всеукраїнську конференцію працівників прокуратуриУ прокуратурі Черкаської області відбулися збори прокурорсько-слідчих працівників прокуратури Черкаської області, на яких було обрано 3 делегатів на всеукраїнську конференцію прокурорів. Участь у зборах взяли всі прокурорсько-слідчі працівники прокуратури Черкаської області. Голосування проведено з повним забезпеченням режиму таємності.

Указаними зборами від регіональної прокуратури на всеукраїнську конференцію прокурорів із 6 можливих кандидатів обрано Овчаренка С.А., Криворучка Р.О. та Чустрака Д.В.

Аналогічні збори проведено також і в усіх місцевих прокуратурах області. За їх результатами обрано по 2 делегати на всеукраїнську конференцію прокурорів від кожної місцевої прокуратури, зокрема від:

- Звенигородської – Пархоменка Д.П. та Джугана В.В.;

- Золотоніської – Танцюру В.Ю. та Чумаченка О.Ю.;

- Смілянської – Курбета О.О. та Святокума О.С.;

- Уманської – Павленка Р.І. та Заболотнього В.М.;

Черкаської – Рибія М.М та Шляхова А.В.

Делегати від прокуратури області та місцевих прокуратур на всеукраїнській конференції прокурорів, проведення якої заплановано на 26 квітня 2017 року у місті Києві, візьмуть участь у призначенні членів Ради прокурорів України та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Нагадаємо, з 15 квітня 2017 року набули чинності положення Закону України «Про прокуратуру» щодо діяльності органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Всеукраїнська конференція прокурорів є найвищим органом прокурорського самоврядування. Цей орган, зокрема, призначає членів Ради прокурорів, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, затверджує Кодекс професійної етики та поведінки прокурорів та виконує інші повноваження відповідно до ст. 67 Закону України «Про прокуратуру».

Делегатів на конференцію обирають на зборах прокуратур кожного з рівнів.

Крім того, законом передбачено початок діяльності незалежного від керівництва прокуратури, органу, який формуватиме кадрову політику – Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП). 

Також у випадку неправомірних дій прокурора – порушення професійної етики або Закону України «Про прокуратуру» особи зможуть безпосередньо звернутися зі скаргою до КДКП.
20.04.2017 09:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter