У фермера з Нідерландів на Черкащині спалили 1 тис. тонн соломи

Близько 1 тис. тонн соломи знищено у фермера з Нідерландів Кейса Хусінкхі в селі Тинівка на Черкащині. Солому було заготовлено для Уманського тепличного комбінату, інформує agroreview.com.

За словами фермера, о пів на другу ночі, коли охорона патрулювала територію, пожежі ще не було. А вже за десять хвилин охоронці побачили загоряння і повернулися. Біля скирт вони побачили представників поліції. Незабаром прибули й працівники пожежної охорони, яким удалося локалізувати пожежу о 6.55.

За інформацією ГУ ДСНС України, ймовірною причиною пожежі є підпал. Винуватець встановлюється. Натомість, сам пан Хусінкхі підозрює керівника одного з сусідніх господарств, який, за його словами, і раніше виявляв агресію щодо працівників і майна голландця.

«Від нього вже були погрози, а його нелегальний мисливський будинок – буквально поруч зі скиртами», – каже Кейс Хусінкхі.

За його словами, звернення до правоохоронців результату не дають, тому господар звернувся до посла Королівства Нідерланди в Україні з проханням посприяти з’ясуванню обставин підпала і припиненню тиску на підприємця.

Денис Сирцов


Провінція
26.08.2021 11:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter