В Умань на Рош-га-Шана прибуло вже 23 тис. паломників-хасидів

За інформацією поліції Черкаської області, в районі паломництва в Умані поліцейські виявили кілька правопорушень.

У районі паломництва створено 53 маршрути, 18 стаціонарних постів, 10 контрольно-пропускних пунктів та 2 пункти візової підтримки. Порядок та безпеку забезпечують понад 600 поліцейських зведеного загону та понад 200 військовослужбовців Національної Гвардії.

На 5 вересня до Умані прибули майже 23 000 паломників-хасидів, зокрема 1 730 дітей.

У період з 1 по 4 вересня до поліції надійшло 22 повідомлення про події, пов’язані з перебуванням на території України паломників-хасидів. Зараз до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного поводження зі зброєю у районі компактного проживання прочан. Окрім того, поліцейськими спільно з працівниками міграційного відділу Умані виявлено громадянина Ізраїлю, який порушив строки перебування в Україні. На порушника склали адміністративний протокол та прийнято рішення про примусове повернення його до країни громадянської належності.

Ще одному іноземцю обмежили строки перебування на території України через порушення громадського порядку та дрібне хуліганство. Він отримав два протоколи.

Також поліцейські зафіксували факт торгівлі забороненими предметами у районі паломництва. У 29-річного уманчанина слідчі вилучили заборонені предмети : два електрошокери у вигляді ліхтарів, 12 – ножів, 6 – дерев’яних біт.

Кіндрат Булавін

Провінція
06.09.2021 09:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter