• 0

Аквакультурна та дика риба. У чому відмінності?

Наскільки часто ми вживаємо рибу? Здається, що такий продукт повинен бути в нашому раціоні повсякчас. І це дійсно так. Але, яку рибку краще купувати – дику чи вирощену?


Дика риба – особливості


Риба подобається нам своїм смаком, ніжним дієтичним м’ясом і, звичайно, корисністю. Лиш варто зайти в рибний магазин http://r-b.in.ua/pro-nas/, щоб обрати для себе будь-який продукт на свій смак. Це і короп, і лосось, і оселедець… Але потрібно пам’ятати, що деяка риба була вирощена, а інша є дикою. То що ж краще обрати?


Незалежно від того, де була виловлена рибка, вона цінна такими елементами, як фосфор, калій, кальцій, цинк, магній, залізо, Омега-6 і Омега-3 та інші. То чим же відрізняються продукти?


Все залежить від місця вилову. Дика розвивається в природних умовах, вона має інший вигляд і навіть запах. Наприклад, якщо це річкова, ви відчуєте її аромат. А морська дуже пахне морем. Колір м’яса більш яскравий.


Морську рибку виловлюють у відкритих водах, і вона істотно відрізняється від вирощеного продукту. До речі, вона продається по більш високій ціні, отже в ній набагато більше корисних властивостей.


Але, є один нюанс. Ви не можете знати, в якій водоймі виросла риба. Якщо це була забруднена територія, то всі отруйні речовини можуть мати місце в продукті. Крім того, ви не можете з чіткістю сказати, що в такому м’ясі немає паразитів.


Вирощена риба – особливості


Хоча в асортименті частіше переважає дика риба, ми можемо купити і вирощену. В чому її особливості?



  • Такий продукт на втрачає своїх корисних властивостей, але при цьому має більш низьку ціну. Це пов’язано з високоефективними технологіями аквакультури, завдяки котрим зменшуються витрати на вирощування продукції.

  • Відсутність домішок. Хоча деякі покупці вважають, що в такому продукті є антибіотик, це не так. Риба вирощена в екологічних умовах, піддається контролю по захворюванням, а якщо й був призначений антибіотик, то ветеринари слідкують, щоб за 30 днів до продажу його вже не було в крові рибки.

  • Корисність. По корисності такий продукт нічим не відрізняється від дикої рибки. В ньому є мінеральні речовини, Омега-3 і Омега-6, вітаміни. При цьому ви можете бути впевненими, що в м’ясі немає паразитів, а також в ньому відсутні речовини з забруднених водойм.


Єдине, це, звичайно, аромат. Дика риба пахне надзвичайно, тому й подобається багатьом покупцям. Але вирощена в особливих умовах є екологічно чистою та здоровою. І це також потрібно розуміти, обираючи продукцію.


Більш детальна інформація на сайті компанії «Рибка Боровицька».

28.08.2019 15:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter