Як баби базарні

Учора зранку антинародна влада Порошенка розпочала наступ на свободу слова в Черкасах. Жертвою агресії олігархічної влади став «єдиний опозиційний канал у Черкасах» - Антена. У такому ключі представив цю подію партійний сайт черкаської «Батьківщини»…

За словами директора «Антени» Валерія Воротника, «у приміщення редакції намагаються увірватися представники силових структур».

Обороняти редакцію прибули мер Черкас Анатолій Бондаренко, депутат Черкаської облради Михайло Мушиєк, директор КП «Черкасиінвестбуд» Геннадій Шевченко, партійні активісти «Батьківщини» та журналісти з видань, прихильних до Тимошенко.
Як баби базарні
Фото "Про Головне"

Олігархічна влада чомусь вирішила, що «Антену» можна брати голими руками. За словами керівника черкаського «Нацкорпусу» та журналіста «Антени» Дмитра Кухарчука, « поліція…намагалася вдертись до приміщення єдиного в місті опозиційного телеканалу». При цьому нападники були представлені…слідчим Черкаського відділення Нацполіції, молодою дівчиною з маленьким рюкзаком за плечима.

Ми бачимо шалений тиск на свободу слова, який відбувається в місті Черкаси представниками партії БПП, яка спільно з поліцією намагається захопити приміщення незалежної телекомпанії, – зазначив громадський активіст, «батьківщинівець» Вадим Баранцов.

Повну уяву про те, як Черкаська поліція «намагалася увірватися» в редакцію «Антени» через частокіл відчайдушних захисників можна завдяки 25-ти хвилинному відео «Про Головне» (подивитися тут).

Провінцію в цій історії потішило кілька речей. По-перше, іронічну посмішку викликають заяви про «опозиційність» інформаційного телеканалу, гості якого – переважно представники міської влади Черкас, мер Бондаренко і члени «Батьківщини» та її сателітів. По-друге, скільки існує цей телеканал, стільки в нього виникають проблеми з орендодавцями, майном та фінансовими питаннями. Дехто скаже – через принципову опозиційність. Дехто – що треба вчасно оплачувати рахунки.
Як баби базарні

Але найголовніше – не можна не звернути увагу на поведінку представників черкаської «Батьківщини», які з’їхалися на захист «демократії» (читай – на захист власного доступу до місцевого телеефіру). Лідер «Батьківщини» – жінка. Обороняли «Антену» від жінки-поліцейського – чоловіки з «Батьківщини». Які всі, як один, поводились, як баби базарні. Час спеціалістам з гендерних питань подумати над темою «Вплив лідера-жінки на домінування в поведінці підлеглих-чоловіків жіночих поведінкових реакцій».

Можна було запросити пані поліцейського, яка кашляє кожні 20 секунд, у редакцію, пригостити гарячим чаєм та розповісти про свою мужність у відстоюванні ідеалів свободи слова? Так, можна. Але представники черкаської «Батьківщини» звикли в аналогічних ситуаціях верещати хором, настрибувати на опонента, звинувачувати його у виконанні чийогось замовлення та погрожувати карами небесними.
Як баби базарні

Оцінити ситуацію по-чоловічі вчорашні захисники «Антени» не змогли вже по інерції. А якби вдалося інтелектуально й політично звабити дівчину-поліцейського, то наступного разу «олігархічний режим» за заявою депутата Радуцького прислав би вже загін особливого призначення. І це була б вже справді атака, а не бурхливі емоції кількох огрядних чоловіків на очах слідчого. Яка, між нами, поводилася, як реальний пацан – без шмаркль та істерик.

Юлій Бютов
07.11.2018 17:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter