У Черкасах пройшов чемпіонат з японського фехтування кендо

У Черкасах пройшов чемпіонат з японського фехтування кендо Майстри японського мистецтва фехтування зібралися у Черкасах на чемпіонаті України з кендо, пише Черкаський Спорт.
Босоніж проте в обладунках зі зброєю у руках – це про учасників четвертого чемпіонату України з кендо. Такої кількості людей з бамбуковими мечами у одному приміщенні Черкаси ще не бачили. Наше місто приймає подібний чемпіонат вперше. Спортивний дебют любителів японського фехтування проходить у місцевій гімназії №31. Випробувати свої сили у майстерності кендо до Черкас завітало близько сотні спортсменів із різних міст України, серед них: Харків, Донецьк, Червоноармійськ, Вінниця, Севастополь, АР Крим, Київ, Дніпропетровськ,Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль, Черкаси та інші. За словами головного організатора та президента Черкаської федерації кендо Дениса Вагеника, ці змагання для Черкас великий крок уперед у розвитку мистецтва кендо.
«Цей вид спорту дуже молодий в Україні і розвивався в основному в мегаполісах. Тепер ми намагаємося ознайомити з ним і провінційні міста та села. Цей чемпіонат проводиться задля того, аби популяризувати його серед черкасців, показати наскільки це цікаво та незвичайно. Адже кендо – це тренування духа через тренування тіла за допомогою меча, точніш, його бамбукової імітації. Цим бойовим мистецтвом можуть займатися як чоловіки, так і жінки та діти», – говорить Денис Вагеник, організатор та президента Черкаської федерації кендо.
Як виявилося, у Черкасах кендо – один із наймолодших видів спорту. Місцевому клубу «ТЕССЮКАІ» усього чотири роки, а Черкаська федерація кендо була створена усього два тижні тому. Проте, саме наполегливість та постійний прогрес черкаських спортсменів дозволив провести четвертий чемпіонат України саме у нашому місті та відкрити його для інших всеукраїнських клубів кендо.
За звання кращих спортсмени борються у чесному двобої на імпровізованому черкаському рингу. Вклонившись суддям і один одному, вони роблять три кроки назустріч противнику і присідають. З вигуком «Хаджіме!» («Починай!») спортсмени піднімаються і розпочинають бій. Протягом двобою спортсмени постійно щось вигукує, що, чесно кажучи, неабияк дивує глядачів та новачків у мистецтві кендо. Перемога залишається за тим, хто покаже більше прийомів і заробить більше одного очка за відведений для поєдинку час (для дорослих 5 хвилини, для школярів 4-3 хвилин). Одну із перших перемог на чемпіонаті здобула 11-річна Анастасія Гусєва, яка завітала до Черкас із Миколаїва.
«Я дізналася про кендо від свого тата, який є тренером Миколаївської збірної з кендо і згодом став і моїм тренером також. З того часу займаюся кендо уже чотири роки. Подобається, що під час бою я можу не лише показати, що вмію а бо повчитися чогось у суперника, але й випустити емоції разом із кожним викриком, адже це дуже гучні змагання. У Черкасах вперше але мені тут подобається. Гарно підготувалися, зал і все інше на високому рівні», – ділиться 11-річна Анастасія Гусєва, спортсменка з Миколаєва.
Довідково: кендо – це так званий «шлях меча», це шлях формування людини через гартування законами меча. Це бойове мистецтво японського фехтування на бамбукових мечах. Походить від стародавніх японських технік володіння мечем. Ставить на меті формування повноцінної особистості і твердого характеру, загартовуючи волю і тіло фехтувальника. В сучасній Японії розглядається як один з видів спорту. Існує рух за включення кендо у програму Олімпійських ігор.
10.12.2012 11:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter