Омбудсмен Дмитро Лубинець: Черкаська область - серед кращих областей за рівнем дотримання прав людини

Черкащина – з-поміж кращих областей за рівнем дотримання прав людини. Як інформують у Черкаській ОВА, таку високу оцінку від Омбудсмена України отримав регіон за підсумками комплексного моніторингу. Про це йшлося на зустрічі очільника області Ігоря Табурця з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем.

Омбудсман України сьогодні працює на Черкащині. Тут він мав робочу зустріч із начальником ОВА Ігорем Табурцем та головою обласної ради Анатолієм Підгорним.

Омбудсмен Дмитро Лубинець: Черкаська область - серед кращих областей за рівнем дотримання прав людини


Під час зустрічі особливу увагу приділили темам, що на порядку денному через війну. Зокрема, соціальному супроводу внутрішньо переміщених осіб.

– В області зареєстровано понад 144 тис. людей, які мають статус ВПО, – відзначив Ігор Табурець. – Наші інтернатні заклади вже прийняли близько 400 підопічних із таких же закладів сходу та півдня. Кожна громада включена у процес реінтеграції нових жителів. Об’єднуючи зусилля, ми завжди можемо більше.

Принагідно начальник ОВА подякував Офісу Омбудсмана України за конструктивну співпрацю.

Додамо, під час візиту в області Омбудсман України відрекомендував громаді Черкащини свого регіонального представника. Ним став Максим Тептюк.
19.03.2024 09:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter