У Черкасах через сильні морози у приватному секторі замерзали водопровідні труби

У Черкасах через сильні морози у приватному секторі замерзали водопровідні труби Як інформують у прес-службі КП «Черкасиводоканал», люті морози відступили, але останнім часом до КП "Черкасиводоканал" зросла кількість звернень громадян про відсутність води через промерзання водопровідних мереж. Мороз дістався до неутеплених труб абонентів приватного сектора. З початку лютого до диспетчерської служби підприємства надійшло понад п'ятдесят таких скарг. Як правило, замерзання мереж виникає тоді, коли споживачі не утеплюють колодязі, місця вводу та приміщення, куди безпосередньо заходить вода, а також в цілях економії прокладають свої мережі на невеликій глибині.
- Головна причина таких непередбачуваних ситуацій проста — порушення технічних умов при підключені мереж водопостачання приватних секторів до міських, - говорить Сергій Овчаренко, директор КП "Черкасиводоканал".
І якщо попередні зими черкащани переживали більш-менш спокійно, то нинішня їх не пожаліла. Більшість людей виявились не підготовленими до таких погодних умов та забули, що труби й підвали потрібно утеплювати.
Очільник водного підприємства наголошує на тому, що вирішення цієї проблеми існує. Для того щоб надалі уникнути таких неприємних ситуацій потрібно суворо дотримуватись технічних умов під час прокладання водопровідних мереж на глибині нижче за зону промерзання.
22.02.2012 10:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter