Міськраді Канева пропонують перейти на електронну систему голосування

Міськраді Канева пропонують перейти на електронну систему голосування Як інформують у міськраді Канева, в ході засідання сесії депутатам було представлено сучасну систему електронного голосування.

Представник розробника системи - ПрАТ «Литер» повідомив, що на ринку України їхня компанія успішно працює вже 25 років, та представив депутатам безпосередньо саму систему голосування. Працює вона за допомогою пультів. Усі «за», «проти» й «утримався» опрацьовуються і виводяться на екран. Також результати можна буде роздрукувати у будь-якому форматі: word, excel, pdf тощо.

Щоб уникнути «кнопкодавства» передбачено, що за межами сесійної зали пульти не працюватимуть. Також пульт можна заблокувати для голосування, якщо певного депутата немає на сесії.

Насамперед представників депутатського корпусу цікавило, скільки така система коштує. Повний комплект, до якого за словами представника компанії, входять ноутбук, 35 пультів, програмне забезпечення, ресивер і телевізор, вартує 123,5 тис. грн. Утім, можна обмежитися лише найнеобхіднішим – пультами, програмним забезпеченням і ресивером, що відповідно вийде дешевше. Також покупцям надається гарантія терміном на 5 років.
27.09.2017 13:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter