Черкаський айтішник створив програму, що бореться з дитячою Інтернет-залежністю

Черкаський айтішник створив програму, що бореться з дитячою Інтернет-залежністюЧеркащанин створив унікальну програму, яка допомагає вберегти дітей від Інтернет-залежності. Про це інформують у Черкаському прес-клубі.

Мобільний додаток обмежує час використання дитиною мобільних телефонів та планшетів – та відвідування нею небажаних сайтів. Програма, аналогів якій немає в Україні, уже здобула популярність батьків у різних куточках світу.

- Система Батьківського контролю Kidslox дозволяє обмежувати час, який дитина проводить за планшетом або мобільним телефоном, та блокувати їй доступ до шкідливих Інтернет-сайтів, - розповідає засновник черкаської громадської ініціативи «Нові люди» та однієї з найбільших ІТ-компаній «eKreative» Віктор Євпак. - Програма встановлюється на телефон когось із батьків - і планшет або мобільний дитини – і батьки таким чином можуть контролювати пристрій, яким користується дитина. Він може вмикатися лише у певні години, або ж працювати лише визначений час, а також - не давати доступ до деяких Інтернет-сайтів. Це відкриває можливість батькам вберегти дитину від Інтернет-залежності, не травмуючи її заборонами.

Щодня Системою Батьківського контролю Kidslox цікавиться та встановлює до 300 батьків із різних країн світу (вона передбачає можливість використання у 8 мовних варіантах). А малазійська телекомунікаційна компанія масово поширює її серед своїх користувачів.

Сьогодні розробник працює над розширенням функцій корисної програми - наприклад, варіанту поділу лімітованого часу на кілька часових проміжків, тощо.
За словами Віктора Євпака, найголовнішим у житті для нього завжди залишалась родина – тож і програму він створив передовсім із думкою про власних дітей.
07.10.2016 08:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter