За держзраду судитимуть 42-річного жителя Луганську, - прокуратура

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактами державної зради та участі в терористичній організації.

Слідством встановлено, що 42-річний житель м. Луганськ до повномасштабного вторгнення рф на територію України брав участь у збройному супротиві правоохоронним органам та ЗСУ.

Він був зарахований на військову службу в «управління 3-го мотострілецького батальйону 4-ї окремої мотострілецької бригади народної міліції «лнр» на посаду «помічника заступника командира по озброєнню». Мав звання «старший лейтенант».

З квітня 2022 року обвинувачений перейшов на бік ворога та воював проти українських військових у складі «4-ї окремої мотострілецької бригади народної міліції «лнр», яка з 31.12.2022 офіційно включена окупантами до складу «2-го армійського корпусу» з підпорядкуванням «8-й загальновійськовій гвардійській армії Південного військового округу міністерства оборони рф».

Чоловік допомагав у проведенні підривної діяльності проти України, сприяв окупації та утвердженню окупаційного режиму держави-агресора на території Луганської області, в населених пунктах Жолобок, Новотошківське, Горіхове, Золоте та Гірське Попаснянського району.

Наразі тривають заходи щодо його розшуку.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.
26.03.2024 18:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter