Наказ про стягнення майже 2 млн. грн. з "Укрреставрації" на користь ДКБ Черкаської ОДА загубили. Суд виготовляє дублікат

Господарський суд міста Києва видасть дублікат судового наказу про стягнення з корпорації «Укрреставрація» на користь Департаменту капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації 1,91 млн грн. збитків. Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 23 грудня 2014 року. Про це повідомляють Наші Гроші.

У січні 2013 року госпсуд постановив стягнути з «Укрреставрації» 1,91 млн грн. збитків, заподіяних неналежним виконанням робіт за договором будівельного підряду від 10.06.2009.

На виконання цього рішення був виданий відповідний наказ. У лютому 2013 року Відділ державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції у Києві відкрив виконавче провадження, яке закінчив у січні 2014 року у зв’язку з перенаправленням його за належністю до Відділу державної виконавчої служби Дарницького районного управління юстиції у Києві.

При цьому у Подільському райуправлінні юстиції загубили відповідний судовий наказ і тепер просять суд видати його дублікат.

У 2009-2010 рр. «Укрреставрація» проводила реконструкцію Будинку-музею Т.Г.Шевченка в Каневі. Зокрема, корпорація облаштовувала гідроізоляцію підвальних приміщень музею. Виконані роботи були прийняті, однак виявити недоліки вдалося лише з настанням сильних опадів, коли у підвали почала затікати вода.

Згідно з висновком Науково-дослідного інституту будівельного виробництва від 29.09.2011, виконана корпорацією гідроізоляція підземних споруд не відповідає вимогам проекту, а застосовані гідроізоляційні матеріали не відповідають проектній документації.

Корпорацію було зобов’язано усунути недоліки на суму 1,91 млн грн., однак вона цього не зробила.

Нагадаємо, навесні суд стягнув з «Укрреставрації» на користь Департаменту капбудівництва Черкаської ОДА ще 657 тис грн. Це сума, на яку корпорація завищила вартість робіт з реконструкції Будинку-музею Т.Г.Шевченка.

Директором корпорації «Українська спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича корпорація «Укрреставрація» є Едуард Єгоров. Зараз корпорація зареєстрована у Києві на вул. Бориспільській, 6.

До весни 2014 року корпорація була прописана на Контрактовій площі, 4, де зараз зареєстроване ПАТ «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація», яке пов’язують з екс-головою Державного управління справами Андрієм Кравцем.
19.01.2015 20:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter