УБОЗ: Черкаські бізнесмени спільно з працівниками ОДА вкрали на насосах 400 тис. грн.

Слідчими прокуратури Черкаської області закінчено та направлено до суду кримінальне провадження, відкрите за матеріалами УБОЗу відносно учасників організованої злочинної групи з корумпованими зв’язками, які здійснили розкрадання державних коштів на суму понад 400 тисяч гривень.

Як інформують у СЗГ УМВС в Черкаській області, в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками частини 3 статті 28, частин 3 та 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, оперативниками УБОЗу встановлено, що одне з товариств Черкащини уклало два майже тотожних договори з різними підприємствами на поставку ідентичних насосних агрегатів іноземного виробництва. Різниця в цих документах полягала лише в ціні на обладнання, і перевищувала суму в 400 тисяч гривень. Саме така кількість коштів з державного бюджету, завдяки злочинним махінаціям, залишилася в руках ділків. Приховувати кримінальне правопорушення, як з’ясувалося в ході слідства, зловмисникам допомагали службові особи одного із управлінь Черкаської ОДА, які і прийняли звіт про використання державних коштів.

Наразі всіх фігурантів справи встановлено. Проведено арешт майна обвинувачених на суму 600 тисяч гривень.

По факту зловживання посадовцями облдержадміністрації відкрито окреме кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
10.07.2014 16:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter