Карась: Опалювальний сезон у Черкасах розпочнеться вчасно

Карась: Опалювальний сезон у Черкасах розпочнеться вчасно У Черкасах триває підготовка до опалювального сезону. Як інформують у міськраді Черкас, про це розповів директор КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась під час пресконференції.

Нині підприємство ліквідовує аварії, які виникли на тепломережах. Одна з них – у центрі міста на бульварі Шевченка.

«Тут прорвало нову мережу, яку замінювали перед проведенням ремонту бульвару. Причина – фабричний дефект труби. Після ремонтних робіт ми проведемо тимчасове асфальтування, щоб усунути незручності для руху транспорту. Пізніше буде зроблене нове асфальтування цієї ділянки силами підрядника. Усі збитки нам має покрити постачальник труби. Наші працівники працюватимуть цілодобово, щоб швидше ліквідувати аварію», - говорить Павло Карась.

Ще одна аварія трапилася у Південно-Західному районі міста, через що у його жителів немає гарячої води. Павло Карась стверджує: мережа тут вже повністю зношена і потребує заміни, а не ремонту. Відповідні роботи мають розпочатися наступного року в рамках інвестиційної програми «Черкаситеплокомуненерго».

«Сьогодні ми завершуємо ремонт, гідравлічні випробування проведено, і сьогодні-завтра жителі Південно-Західного району будуть із гарячою водою», - запевняє керівник тепло підприємства.

Що стосується безпосередньо опалювального сезону, то цьогоріч ситуація набагато краща, ніж минулого року. Управитель вчасно провів промивку систем. А от гірша ситуація по деяких ОСББ, які не поспішають готуватися до зими, а також по Черкаському національному університету, на мережах якого не ліквідовані пориви.

«Загалом же на теплокомуненерго йде активна підготовка до зими. Усі роботи плануємо завершити вже до 1 жовтня. Тому опалювальний сезон розпочнемо вчасно, у відповідності до погодних умов. Якщо це буде необхідно, то і раніше 15 жовтня», - каже Павло Карась.
10.09.2020 18:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter