У Черкасах затримано трьох браконьєрів з уловом на понад 10 тис. грн.

У Черкасах затримано трьох браконьєрів з уловом на понад 10 тис. грн.За інформацією СЗГ УМВС області, оперативним співробітникам лінійного відділу міліції в річковому порту міста Черкаси надійшла інформація, що з вод Кременчугського водосховища невідомі особи здійснюють незаконний вилов риби. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група для перевірки даного факту.
Поблизу берега правоохоронці побачили трьох чоловіків, які за допомогою заборонених знарядь лову займались незаконними виловом риби. Пришвартувавшись до берега, троє чоловіків почали вивантажувати з човна «улов» і рибацькі сітки. Коли браконьєри направилися до автомобіля, щоб разом з незаконно виловленою рибою зникнути з місця пригоди, вони були затримані працівниками міліції.
При огляді місця події було виявлено та вилучено човен, риболовецькі сітки та виловлену рибу. Своїми незаконними діями зловмисники завдали збитків державі на понад 10 тисяч гривень. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом», що карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.
24.03.2012 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter