Бондаренко: У Черкасах вирішили не продовжувати дію комітетів самоорганізації населення

Для оперативного вирішення питань життєдіяльності Черкас щотижнево проводитимуть узгоджувальні наради керівників виконавчих органів міської ради і депутатів. як інформують у ЧМР, таке рішення прийнято сьогодні міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

Під його головуванням було проведено засідання узгоджувальної ради. Було розглянуто ряд питань життєдіяльності обласного центру, зокрема, роботи комунальних підприємств і виконання бюджету в період воєнного стану. Відзначили вагому роль Черкас як міста, де зустрічають і надають допомогу переселенцям усієї України, котрі змушені виїхати з місць бойових дій.
Бондаренко: У Черкасах вирішили не продовжувати дію комітетів самоорганізації населення

«Черкащани проявили себе як патріоти рідного міста й держави, активно допомагають і займаються волонтерством, – відзначив міський голова. – Водночас у зв’язку з необхідністю жорсткої економії коштів і невиконанням дохідної частини бюджету прийнято рішення не продовжувати дію комітетів самоорганізації населення».

«Відтепер комітети самоорганізації населення працюватимуть на благодійній основі, – пояснив секретар міської ради Юрій Тренкін.

– Враховуючи їхню роль у волонтерскій діяльності (зокрема, збір продуктів, одягу, плетіння маскувальних сіток тощо), доцільно зробити на базі діючих комітетів самоорганізації населення центри підтримки армії та волонтерства».

Також учасники узгоджувальної ради підтримали пропозицію відпрацювати тестово проведення сесії черкаської міської ради в он-лайн режимі, оскільки у зв’язку з воєнним станом в Україні насамперед має бути безпека життя людей.
30.03.2022 16:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter