• 0

3 питання та відповіді щодо геморою

До хвороб у жодному разі не можна бути байдужим. При перших симптомах, дискомфорті та болю варто звертатися до лікаря. Це ж стосується й гемороїдальних захворювань. Якщо ви діагностували собі геморой, варто встановити схему лікування. Самостійно це робити — небезпечно, тож довірте здоров’я професіоналу. А далі купити ліки та додаткові препарати можна за посиланням https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/lechenie_gemorroya у медичній інформаційній системі apteka911.

3 питання та відповіді щодо геморою


Як визначити, що це — геморой?

Симптоматику геморою доволі складно переплутати з іншими захворюваннями. Хоча він часто стає результатом запальних процесів в органах малого таза та кишківнику. Головними ознаками є:

- біль під час напруги та кровотеча;

- свербіння та постійний дискомфорт;

- випадіння вузлів та проблеми з випорожненням.

Деякі з симптомів не є стовідсотковими. Кровотеча може свідчити й про інші захворювання. Точний діагноз ставить лікар після огляду та аналізів.

Що має зупинити геморой або як його запобігти?

Запобігати захворюванню варто, якщо ви розумієте можливі причини його появлення. Часто геморой з’являється через генетичні схильності до судинних хвороб або нетипову структуру деяких тканин. Проте убезпечити себе теж можна, якщо ви будете:

- харчуватися правильно — виключити гостру їжу та додати більше клітковини;

- пити менше алкоголю та більше води — кількість рідини впливає на ШКТ;

- вести активний спосіб життя, що забезпечить правильний кровотік.

Навіть якщо ваша робота заважає вам постійно рухатися, знайдіть альтернативу. Заведіть собаку, з яким будете гуляти, або купіть абонемент у спортзал.

Чи є ускладнення від хвороби?

Якщо своєчасно не почати лікування, ускладнення не заставлять на себе чекати. Навіть останні дві стадії розвитку геморою викликають максимально неприємні больові відчуття. Також наслідками запущеної хвороби є тромбоз та кровотечі. Попри плітки, геморой не переходить у ракове захворювання. Хоча пухлина може маскуватися під гемороєм. Тож похід до лікаря є правильним рішенням.
25.11.2022 15:24
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter