• 0

Цікаві ідеї, як дати друге життя старому одягу

Екологічне питання - це чи не найголовніше питання сьогодення. Другим типом екологічного забруднення, після проблеми утилізації сміття, є забруднення текстилем. Щодня люди викидають старі кофти, футболки, сукні, штани, навіть не задумуючись про те, що цей одяг потрапляє на великі звалище, а не утилізується чи переробляється. Якщо побутове сміття в більшості являє собою папір, картон та органіку які досить швидко мають здатність розкладатись, то одяг зроблений з синтетичних матеріалів період розкладання яких може затягнутися на десятиліття. Саме тому цікавим підходом до вирішення проблеми утилізації старого одягу стала реставрація, тобто чого відновлення, чи покращення.

Ми впевнені, що в кожного з вас житті була улюблена кофта, чи штани в яких ви виходили щодня і навіть після того як вони рвалися, чи втрачали привабливий зовнішній вигляд, ви всерівно продовжували їх носити. Так от саме для таких потреб і використовується відновлення та реставрація одягу.

Раніше для того щоб відновити, або зашити зіпсований одяг його несли до людини яка Була відповідальна за це. Однак з часом та появою нових технологій люди почали цікаво та оригінально декорувати одяг самостійно в домашніх умовах.

Яким чином можна відновити старий одяг?

Під словом відновлення ховається велика різноманітність дизайнерських ідей, зокрема, найпростішим рішенням буде перешити один одяг в зовсім інший. Наприклад, із старого піджака можна зробити гарну нову спідницю, або шорти. Проте такий тип реставрації не підійде людям, які ніколи не працювали з шиттям та не знають усіх деталей швейної справи. Саме тому, щоб переробити одяг варто звернутися до спеціаліста, який допоможе вам зробити викрійки та правильно сшити деталі за вашими параметрами. Якщо ви вмієте шити, однак не впевнені, що вам вдасться повністю переробити одяг, тоді ми пропонуємо вам просто додати до старого одягу цікаві елементи у вигляді нашивок, мережива https://100idey.com.ua/shittja-ua/merezhiva-ua, ґудзиків, бусин, чи намистинин.

Наступною не менш популярною ідею, однак значно простішою ніж життя, є розмальовання, тобто на одяг наносять якийсь малюнок, або принт. Зображення можна як друкувати, так і малювати власноруч за допомогою спеціальних фарб для тканини https://100idey.com.ua/rozpis-ua/rozpis-po-tkanini-ua/farbi-dlja-tkanini-ua. Найчастіше зображення малюють на джинсових речах, зокрема куртках та джинсах. Така цікава ідея можу відновити не лише старий одяг але й оригінально задекорувати новий. При нанесені малюнку не обов'язково бути художником, вам варто проявити фантазію та створити щось індивідуальне, власне, це можуть бути як і перемальовані картинки персонажів, чи мульгероїв так і просто різнокольорові елементи.

Якщо ви справжній майстер рукодільної справи, тоді для вас буде цікавим рішенням зробити поверх старого одягу вишивку бісером, хрестиком, чи атласним стрічками. В цьому випадку обов'язково потрібно мати базові вміння з вишивання, адже цей тип реставрування набагато складніший, ніж просто розпис по тканині.
23.07.2022 14:46
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter