• 0

Меблі для молодшої школи

Усі батьки з величезним хвилюванням відправляють дитину у перший клас. Молодша школа закладає підвалини дорослого життя. Від того, наскільки комфортним для дитини буде процес навчання й виховання в молодшій школі, багато що залежатиме в дорослому кожної людини. Отже, крім гарного товариства шкільних приятелів та друзів, важливий також комфорт в навчальних аудиторіях, класах, шкільних коридорах, їдальні тощо.

Обираючи меблі для школи і дитячого садка, слід звертати особливу увагу на безпеку конструкцій, надійність та зручність. При цьому кожен елемент шкільних меблів повинен мати гарантію якості.

Підбираючи меблі для класу молодшої школи, починати слід традиційно – зі шкільних парт. Парта, як всі ми пам’ятаємо з власного досвіду, - це стіл, що об’єднаний з лавою. На сьогоднішній день виробники пропонують три варіанти: стіл, що з’єднаний з лавою; стіл доповнено стільцями; стіл і лава не об’єднані між собою. Вибір за шкільним керівництвом та вчителем початкових класів. У кожного варіанта є свої переваги та недоліки.

Традиційно вважається, що стільниця парти має бути під кутом. Це сприятиме формування правильної постави у школяра. До речі, парти можуть бути як одномісними, так і двомісними. Важливо також, щоб у столів була можливість регулювання їхньої висоти, в залежності від зросту тієї дитини, що сидітиме за ним.

Писати у зошитах під час уроків має бути зручно для кожної дитини. А відрегульована під зріст висота стола сприятиме збереженню правильної постави, запобігатиме викривленню хребта й запобігатиме виникненню сутулості.

Стосовно стільців для молодшої школи, то вони повинні мати невеличке поглиблення на спинці та сидінні. Це забезпечує зручність при тривалому сидінні за партою на уроках. Спинка так само має бути під кутом, щоб знімати зайве напруження зі спини. Так само, як і столи, стільці повинні регулюватися за висотою.

Отже, коли вирішені найважливіші проблеми з партами та стільцями, можна перейти до оснащення навчальних аудиторій не менш важливими елементами. Зокрема, контейнером для роздаткового матеріалу для класу, шафами для одягу, інтерактивною дошкою, мобільними стелажами для зберігання дидактичного матеріалу тощо.

Важливий елемент навчальної аудиторії для молодших класів – стіл для вчителя. Зазвичай такий стіл може бути або прямий, або кутовий. При цьому він оснащений тумбою та певною кількістю ящиків.
24.09.2021 13:56
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter