• 0

Інтер’єрний стиль лофт підкорює Україну: як виглядає переможець?

З кожним роком українці все більше відходять від універсальної класики та прагнуть перетворити свої квартири на оригінальний та самобутній простір. Одним з популярних стилів є відомий багатьом loft. Сучасні виробники пропонують розкішний вибір меблів та предметів інтер’єру для втілення найамбітніших дизайнерських фантазій. Наприклад, торговий центр Марк у Львові співпрацює з провідними торговими марками світу на України. Площа магазину займає 10 000 м² і три поверхи. Тут можна придбати все – від маленької лампочки до гігантського ліжка. І, звичайно ж, все для облаштування квартири чи офісу у стилі лофт.


Відвідуючи торговий центр Марк або інший магазин, потрібно заздалегідь визначитися з пріоритетами. Це допоможе розумно використати час і не опинитися на «роздоріжжі» різноманіття товарів. Ознайомившись з головними ознаками стилю, кожний зможе правильно зорієнтуватися у підборі меблів та інших елементів інтер’єру.


Loft – лаконічний, функціональний, брутальний


Назва стилю перекладається з англійської як «горище». Це не просто голі цегляні стіни та видимі металеві труби, це – своєрідна філософія життя. Ідеальним варіантом для даного стилю є облаштування житла в будівлі, для цього не призначеній. Це може бути гараж, горище або теплий підвал, але ніхто не забороняє створити «острівець лофту» у власній спальні або кімнаті для гостей. Тут поєднуються різні архітектурні напрямки та дизайнерські стилі, старі предмети гармонійно доповнюють нові меблі. На грубій штукатурці або навіть відкритій цеглі монтується сучасна та стильна побутова техніка.


Лофт передбачає максимальну відкритість простору та мінімум перегородок. Зонування відбувається з залученням підсвіток та варіативності кольорів. Характерний атрибут – предмети індустріального характеру, від металевих труб до звисаючих світильників. Меблі краще вибрати простих і лаконічних форм, з відсутністю вишуканого оздоблення. Особливого шарму приміщенню надасть графіті на стінах або відповідні постери, абстрактні картини. Лофт неможливо уявити без дерев’яної підлоги (або її імітації) та щедрого сонячного світла. Вам не знадобляться масивні штори чи фіранки, але компромісне рішення – рулонні штори на ніч.


Головні ознаки інтер’єру в стилі лофт


Це достатньо демократичний інтер’єр, але все ж-таки певні критерії до його оформлення існують:




  • Висока стеля.




  • Необроблені стіни.




  • Відкриті комунікації.




  • Чітка форма меблів, гострі кути.




  • Мінімум перегородок.




  • Великі вікна.




  • Поєднання нових і старих речей.




Серед найбільш актуальних кольорів можна виділити білий, сірий, чорний, беж та коричневий. Затребуваним є темно-червоний і теракотовий. Враховуючи певний аскетизм стилю, облаштування своєї кімнати приємно здивують вас економічністю. Лофт – це стильно, круто та дуже зручно.

02.07.2021 17:17
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter