• 0

Сиропи та топінги: особливості вибору та застосування

Сиропи та топінги – це найпопулярніші солодкі добавки з різноманітними смаками, якими можна доповнювати різні напої та страви (в основному, десерти). Тож що якщо в меню вашого закладу є кавові, алкогольні або безалкогольні, напої, десерти, тоді вам не обійтися без якісних сиропів і топінгів. Разом з фахівцями ТМ «Любисток» ми розповімо, як вибрати якісні солодкі добавки, і як з їх допомогою можна урізноманітнити меню вашого закладу.


Застосування сиропів і топінгів


Для кави


Щоб урізноманітнити кавове меню, ви можете запропонувати своїм клієнтам кавові напої з різними смаками. Додаючи сиропи до кави у правильній пропорції, вам вдасться залучити ще більше клієнтів, адже чим більше позицій у меню, тим більше прихильників кавових напоїв буде до вас заходити. Але варто знати правильну пропорцію: на маленьку чашку не варто додавати більше чайної ложки сиропу, інакше напій вийде занадто солодким.


Спробуйте проекспериментувати. Ви можете купити сироп для кави https://lubystok.shop/category/syropu і додавати його в різних пропорціях. Хтось любить більш солодкі напої, хтось каву з мінімальною кількістю підсолоджувачів. Можна змішувати відразу 2 сиропи, але не більше, інакше смак вийде занадто солодким.


Можна застосовувати для кави і топінги. Топінги мають більш густу структуру, і їх не додають всередину кавових напоїв. Ними можна наносити малюнки або написи на кавову пінку.


До кави ідеально підійдуть солодкі добавки з такими смаками:



  • лісовий горіх;

  • солона карамель;

  • мигдаль;

  • карамель;

  • шоколад.


Для коктейлів


Якщо у вашому кафе або барі ще немає цукрових сиропів для коктейлів, варто обов’язково їх купити! Будь-який бармен і бариста не може уявити своєї роботи без різних добавок, які надають напоям незабутній смак і аромат.


Для коктейлів використовують ті ж солодкі добавки, що і для кави. З алкогольними та безалкогольними коктейлями відмінно поєднуються сиропи з такими смаками:



  • ірландський лікер;

  • блю кюрасао;

  • мохіто;

  • амаретто;

  • гренадін і ін.


Саме ці солодкі добавки ідеально зможуть підійти для безалкогольних та традиційних коктейлів. Наприклад, сироп для мохіто чудово підійде для приготування як алкогольного, так і безалкогольного коктейлю «Мохіто». Топінги в основному не додають до коктейлів, їх частіше використовують для прикрашання випічки та десертів.


Для випічки та десертів


В основному, сиропи кондитери використовують для просочення бісквітів. Їх також можна додавати у крем для тортів. Так кондитерські вироби стають більш соковитими і ароматними. Вам не потрібно самостійно готувати солодкий сироп, як це робили наші бабусі. Досить замовити у виробника набір сиропів і експериментувати з різними смаками.


Для того, щоб зробити вигляд кондитерських виробів або десертів естетичним і завершеним, вам варто купити топінг https://lubystok.shop/category/toppynhy. За допомогою топінгу ви можете робити на тортах та десертах написи, тематичні малюнки, або просто поливати ними десерт. Прикрасити випічку можна також за допомогою цукрових квітів та інших прикрас.


Як вибрати якісний сироп і топінг?


Насамперед дивіться на виробника. Почитайте в інтернеті відгуки про компанії, які пропонують широкий асортимент солодких добавок. Навіть для домашнього вжитку краще купувати ту продукцію, яку використовує сегмент HoReCa. Зверніть увагу на українських виробників: вони навчилися робити не менш якісну продукцію, ніж закордонні компанії.


Склад теж грає важливу роль. Не шукайте там багато натуральних компонентів, адже це не джем і не варення. Проте постарайтеся знайти продукцію з мінімальною кількістю синтетичних добавок і ароматизаторів. Бажано купувати продукцію з натуральними барвниками.


Консистенція. Сироп повинен бути в міру рідким і добре розмішуватися разом з напоєм. Фактично, він може замінювати цукор. Топінг повинен мати густу консистенцію. Врахуйте: продукція може мати незначний осад, це не означає, що вона неякісна. Просто перед застосуванням вам потрібно буде збовтати банку.


Термін придатності. Зазвичай він не перевищує 18-ти місяців. Намагайтеся вибирати продукцію, зроблену недавно: вона зможе довше зберігатися і використовуватися у вашому закладі.


Обирайте сиропи та топінги з якісними складовими і оригінальними ароматами, розширюйте своє меню, і ваші клієнти завжди залишатимуться задоволеними і будуть із задоволенням повертатися до вашого закладу знову і знову!

21.06.2021 21:12
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter