• 0

Інгредієнти для піци: у пошуках ідеальної начинки

Шедевр італійської кухні колись вважався їжею бідняків, але став згодом найпопулярнішою стравою швидкого приготування. Всенародна улюблениця pizza italiana завоювала світову популярність і загальну любов завдяки простоті та різноманіттю рецептур, основою яких незмінно є круглий коржик. Для отримання бездоганної випічки вам не обов’язково витрачати час і сили на кухні, адже існує доставка їжі Lа П'ЄЦ: https://lapiec-pizza.vn.ua/ .






Найпопулярніші інгредієнти


З часів винаходу самого примітивного її варіанту з'явилося дуже багато різновидів начинки на будь-який смак і фантазію. Сьогодні відомі українські піцайоло пропонують близько двох десятків видів знаменитого італійського смаколика: https://lapiec-pizza.vn.ua/ .


Переважна більшість рецептур не обходиться без помідорів і сиру, але список компонентів, насправді, нескінченний. Він може включати в себе неймовірне поєднання продуктів - від традиційних до гурманських:




  • ковбаса, шинка, куряче м'ясо




  • риба, креветки, мідії та інші морепродукти




  • гриби




  • цибуля, перець, баклажани, артишоки




  • ананас, авокадо




  • оливки, каперси




  • варені яйця




  • часник, перець чилі, паприка




  • томатна паста




  • оливкова олія




  • спеції і трави




При подібному різноманітті кожний гурман обов’язково зможе зустрітися з піцою своєї мрії.


Основні види піци


На думку досвідчених кулінарів, головною умовою бездоганності є правильно приготована основа. Секрет ідеального коржу - в тонко розкатаному тісті, запеченому зі хрусткою скоринкою. У класичній італійській рецептурі для тіста використовують лише 4 інгредієнта - борошно, воду, дріжджі і сіль, але сучасні кулінари часто додають оливкову олію. І тільки при наявності бездоганної основи можна приступати до експериментів з начинкою.




  • М'ясна. Для більш м'якого смаку рекомендується брати куряче м'ясо, для пікантності - гостру ковбасу (як правило, салямі або пепероні). Популярними інгредієнтами також є шинка, бекон, шматочки вареного м'яса. Варіант м'ясної начинки «по-домашньому» може складатися з фаршу, вареної ковбаси або сосисок…. Але це вже не піца, а буденний пиріг.






  • З морепродуктами - з тунцем, анчоусами, креветками, мідіями. Ці складові не вимагають додавання великої кількості інших інгредієнтів . Щоб не перебити вишуканий «морський» смак, досить додати оливки, сир і трави.






  • Вегетаріанська - містить велику кількість овочів, а відсутність насиченого смаку компенсує щедре додавання сиру і приправ. Вегетаріанський варіант також може бути солодким, якщо замінити овочеву начинку на фруктову.






  • Солодка - це не піца в класичному розумінні, а стилізований десерт. В якості соусу зазвичай використовують вершки, а начинку готують з фруктів, ягід і сирної маси.




Як стверджують справжні любителі піци, інгредієнти для начинки можна відшукати на будь-якій кухні, варто лише включити фантазію. А випадкові експерименти цілком можуть стати відкриттям нових незвичайних поєднань.

25.01.2021 11:37
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter