• 0

Дидактичні матеріали для початкової школи НУШ: широкий асортимент, якість світових брендів

Дидактичні матеріали НУШ — організація навчального процесу в початкових класах


Дидактичні матеріали для НУШ — дуже важлива частина навчального обладнання для початкових класів. Тому зараз на ринку освітніх товарів є великий вибір української дидактики для шкіл. Наглядно побачити, як виглядає сучасний дидактичний матеріал для нової української школи, можна за адресою https://b-pro.com.ua/katalog/pochatkova-shkola



Але що таке дидактичний матеріал НУШ? Які навчальні матеріали для НУШ знадобляться викладачам для проведення дійсно цікавих і ефективних уроків у першому, другому, третьому, четвертому класах? Щоб правильно обладнати навчальні приміщення та підібрати все необхідне згідно з затвердженою навчальною програмою, потрібно спершу знайти відповіді на ці запитання.


Нова українська школа: дидактичні матеріали


Що таке дидактичні матеріали НУШ? Це певний різновид наочних посібників, що використовуються під час навчального процесу в початкових класах. Тобто, це всі таблиці, картки, колекції, глобуси й карти, реактиви й посуд для проведення дослідів і цікавих експериментів разом з дітьми.


Класифікація дидактичних матеріалів


В НУШ матеріали можуть бути як демонстраційними — використовуватися вчителем у наочно-дидактичних цілях під час пояснень на уроках, так і роздатковим — для особистого користування учнів під час занять, для виконання індивідуальних і групових робіт.


Існує поділ на природні (навчальні колекції, гербарії тощо), символічні (малюнки, графіки, схеми та ін.) та технічні (візуальні, аудіовізуальні, автоматичні засоби й моделі).


Також їх можна поділити за освітніми галузями, для яких ці наочні засоби застосовуються, а саме: для природничої, математичної, мовно-літературної, іншомовної, технологічної, інформативної, соціальної, здоров'язбережної, історичної, громадянської, мистецької освітніх галузей.


Приклади дидактичного навчального матеріалу в НУШ


До переліку дидактичних матеріалів у початковій школі можна віднести:




  • набори букв і знаків, таблиць із каліграфії для вивчення рідної та іноземних мов;




  • рахунковий матеріал для знайомства з основами лічби (дерев'яний, пластиковий тощо);




  • об'ємні моделі геометричних тіл і фігур;




  • пісочні, механічні, настінні годинники для пояснення учням поняття часу;




  • електронні ваги й терези з важками для розуміння ваги, поняття «більший-менший»;




  • абетка (магнітна, плакати, картки);




  • настільні ігри, дитяча бібліотечка;




  • все для творчості: малювання (альбоми, фарби, фломастери, олівці, пензлики, розмальовки), музичні інструменти, обладнання для проведення театральних вистав (ляльки, маски, театральні ширми, казкові герої, аксесуари для пальчикового театру тощо).




Це лише приблизний і далеко не повний перелік допоміжних навчальних засобів, що знадобляться вчителю під час навчання.


Призначення дидактичного матеріалу в НУШ


Навіщо ці нововведення в Новій українській школі? Чи дійсно потрібна така велика кількість різноманітних яскравих роздаткових матеріалів, картинок, книг і інтерактивних навчальних іграшок? Чи не перетвориться таке навчання на гру, та чи достатню кількість знань отримають школярі початкових класів? Ці запитання часто хвилюють батьків, діти яких навчаються в початковій школі НУШ, адже вони самі пройшли класичну школу з роздатковими матеріалами радянського зразка. Не варто хвилюватися: такі методи викладання й сучасні методи довели свою ефективність у багатьох школах із різних країн світу.


Школяр, що навчається, керуючись принципами НУШ, змалку сприймає науку як цікаву та невід'ємну частину свого повсякденного життя. В таких дітей краще розвинена допитливість і дослідницькі навички, творчі здібності й креативний погляд на звичайні речі, здатність швидко освоювати нові технології тощо.



Де купити дидактичні матеріали для Нової української школи


Самостійний пошук і підбір навчального обладнання для початкових класів вимагає досить значних витрат часу та коштів. Також необхідною умовою є дотримання рекомендацій Міністерства освіти й науки України щодо оформлення кабінетів початкової школи (Наказ №137 від 13.02.2018р.).


Тому набагато швидше й простіше буде довірити роботу над оснащенням кабінетів молодших класів професіоналам, що мають відповідний досвід. Звертайтеся до відділу продажів компанії B-Pro, відомого українського постачальника навчального обладнання, за телефоном (044) 353-33-77. Отримайте дійсно корисні практичні поради та допомогу фахівців у облаштуванні школи мрії згідно з філософією НУШ.

27.04.2020 09:57
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter