• 0

Сучасні методи вирівнювання зубів і прикусу

Виправлення прикусу


Для кожної людини важливо мати презентабельний зовнішній вигляд, який залежить не тільки від того, в що вона одягнена і доглянутого тіла, але й від приємного усміхненого обличчя. Гарна посмішка в багато чому залежить від здорових рівних зубів. Якщо у вас з народження неправильний прикус, то через декілька років він може вплинути не тільки на здоров'я надважливих утворень ротової порожнини, але й призвести до порушень з боку щелепних м'язів або елементів самого нижньощелепного суглоба. Нові технології сучасної стоматології дозволяють вирішити такі проблеми за допомогою безпечної процедури вирівнювання зубів і прикусу. Загалом, результати застосування даного методу вражають.


Етапи проведення корекції


Виправити кривизну зубного ряду не тільки реально, але й необхідно. Все про популярну стоматологічну послугу вирівнювання зубів, ціна на яку залежить від ступеню їх викривлення, вибору метода корекції та престижності клініки, кваліфіковано роз’яснить ортодонт на індивідуальній консультації. Це перший етап, який ще охоплює встановлення попереднього діагнозу. Наступний другий етап полягає в отриманні точної картини перебігу захворювання. Він потребує фотографії обличчя пацієнта та рентгенівський знімок нижнього та верхнього зубного ряду. Завершується процедура корекції третім етапом — безпосереднім виправленням нерівних зубів за допомогою спеціальних стоматологічних пристроїв.


Якщо у пацієнта є задавнений карієс, запалення ясен або зубний камінь чи наліт, то спочатку необхідно вилікувати зазначені вади. Й лише у випадку повного усунення цих проблем ротової порожнини, лікар приступить до корекції.


Методи ортодонтичного лікування


Отож, ми з’ясували, що за допомогою сучасної стоматології цілком реально не тільки покращити стан зубів, але й надати їм правильного розташування. Ортодонтія доступна людям різних вікових категорій, окрім тих, хто має суттєві протипоказання з різних причин. На сьогодні існують наступні способи вирівнювання зубів:




  1. Застосування вінірів.




  2. Установка знімних конструкцій.




  3. Використання незнімного кріплення.




В залежності від ступеню порушення прикусу, кривизни зубів, фінансових можливостей та особистих уподобань, пацієнту встановлюють на зуби облицювальну пластину, брекети або капи. Оскільки, відмінною особливістю у дітей є більша рухливість зубів, ніж у дорослих, тому їм краще приступити до коригування з самого раннього віку.


Лазерне лікування дефектів


Проблему неправильного формування щелепно-лицьового суглобу і викривлених зубів можна вирішити за допомогою застосування лазерного світла. Лазерну терапію вводять на будь-якому лікувальному етапі. Особливо вона показана у випадку, коли у пацієнта під час корекції прикусу зубний ряд піддається сильному навантаженню, внаслідок чого починає зміщуватися. Це може призвести до мікротравм. Лазер здатен не тільки бездоганно вирівняти зуби, але й ще прискорити процес загоєння.


Фіксація кріплення


Така конструкція, як пластина для зубів, може бути знімною і незнімною. Вона кріпиться спеціальними скобами або гачками. Виготовляють пластмасовий пристрій в індивідуальному порядку для кожного клієнта. Його показано встановлювати у разі:




  • корекції ширини піднебіння;




  • стимуляції (призупинення) зростання щелепи;




  • запобігання зсуву зубного ряду.




Крім пластинки може встановлюватися за рекомендацією спеціаліста прозора капа на зуби. Вона повторює контури щелепи пацієнта. А найвідомішим пристроєм для вирівнювання зубів та виправлення прикусу є брекети. Система кріпиться за допомогою спеціальних кліпс, які є в кожному брекеті.


Якщо у вас з'явились питання, телефонуйта або заходьте на сайт нашої клініки.


Адреса клініки: м.Львів, вул.Ш.Руставелі 32/1, тел. (032) 276-76-38, (097) 682-83-82, (093) 483-63-54.


Години роботи: пн - пт 9.00-20.00, сб - 10.00-15.00


Наш сайт: http://elvirabezvushko.com.ua

02.03.2018 12:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter