Не втрачати ентузіазму!

Учора Петро Порошенко раптово почав умащувати воза сіном, поставивши його ще й перед кобилою. Цитуємо за фб-сторінкою 5-го Президента України:

« Європейська Солідарність ухвалила рішення висунути Романа Сущенка кандидатом в народні депутати, щойно будуть оголошені довибори на Черкащині…Вважаю, що досвід Романа допоможе нашій парламентській боротьбі з російською «п’ятою колоною».
Не втрачати ентузіазму!

…на місцевих виборах завдяки Роману довіра на Черкащині до «Європейської Солідарності» зросла вдвічі.

Сьогодні він очолює наш партійний осередок, працює над розбудовою і очищенням партії, його обрали першим заступником Голови обласної Ради. Роман добре знає проблеми Черкаського краю…

Саме завдяки таким людям як Роман авторитет та підтримка партії зростають і – переконаний – й далі зростатимуть…»


У цьому відео чудово все, крім того, що краще б його не було, якщо Порошенко справді бажає успіху Сущенку…

По-перше, дочасні вибори на 197 окрузі ще не оголошені. Невідомо, коли Скічко складе мандат нардепа, і потім - через скільки і на коли ЦВК призначить вибори на окрузі.

По-друге, Петро Олексійович зовсім не та людина, стояння поруч з яким додає голосів у Черкаській області. Хто не в курсі – перепитайте в Євпака.

По-третє, результат ЄС на Черкащині на місцевих виборах у жовтні 2020 року, якщо порівнювати з місцевими виборами 2015-го (тоді БПП «Солідарність» отримала в Черкаській області 21,43 % голосів) не виріс увдвічі, як заявляє Порошенко, а впав – до 10,69 %. З Порошенком можна частково погодитися в тому, що, завдяки Сущенку, результат ЄС не впав остаточно. І навіть якщо Порошенко вирішив порівняти результати своєї партії на місцевих виборах 2020-го й позачергових парламентських – у липні 2019-го, то й тут помилка. У липні 2019-го ЄС отримала в Черкаській області 6,43 %, а в жовтні-2020 – 10,69 %. Зростання далеко не подвійне, та й порівнювати результати на місцевих та парламентських виборах не зовсім коректно…

По-четверте, твердження Порошенка відносно того, що Сущенко добре знає проблеми Черкаського краю – гумористично-маніпулятивне. Так, два місяці він працює першим заступником голови Черкаської облради, але цього наврядчи вистачить, щоб зануритись у місцеві проблеми. Тим більше, що сам Роман продовжує жити в Києві…

Просто для ЄС в Черкаській області Сущенко за короткий час став, що Ленін – для ВКП(б). Переважна більшість однопартійців після поразки Порошенка на президентських виборах – «обнулилася». Ті ж, що лишилися, - «гусари, ма-алчать!». Єдиний яскравий публічний партієць з гарною «заліковкою» та незаплямованим бекграундом – Роман Сущенко.

Отже, не будь в Черкасах «білої ворони», битися б сивинам Порошенка в трьох «скособочених соснах» - Рубан, Кудактін, Радуцький…
Не втрачати ентузіазму!

Враховуючи те, що розім’ятися на позачергових виборах по 197-му злітяться зірки другого й третього «ешелонів» української політики – від Томенка до Ляшка, шанси будь-кого, за кого почав агітувати Порошенко – близькі до статистичної похибки.

Але клас політика зростає саме тоді, коли він марширує від одного облому до наступного, не втрачаючи ентузіазму…

Сергій Цюрюпа
05.02.2021 17:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter