Академік липовий

Черкаська область традиційно використовувалася, як тиха й зручна гавань для талановитих, але репутаційно - стрьомних дядь і тьоть. Хоча ні. Поки що лише «дядь».

Днями в Черкаській ОДА почав працювати новий керівник патронатної служби Валерій Криворог. Ця людина в Черкасах відома лише вузькому колу колишніх кучмоноїдів, бо ще на початку «нульових» Криворог працював помічником «директора парламенту» нардепа Олександра Волкова.
Академік липовий

З понеділка Криворог працює над створенням нового штатного розкладу Черкаської ОДА. Усі керівники структурних підрозділів дають йому звіти по кількості працюючих. Готується реорганізація…

Що відомо про цього талановитого чиновника? Завдяки ресурсу «Посіпаки», можна довідатись, що, крім Волкова, Валерій Криворог працював також помічником нардепа Олександра Скибінецького (колишній перший заступник голови СБУ України).

Працював заступником начальника управління з питань оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, протидії та виявлення корупції Київської ОДА. З його ім’ям пов’язують низку скандалів з земельним дерибаном в околицях міста Ірпінь та Буча на початку 2000-х років. «Особливого великих масштабів цей процес (тіньової приватизації землі) набув з 2002 року, коли в нашому регіоні пишно розквітли різноманітні схеми прихватизації землі. Авторство їх в нашому регіоні приписують київському бізнесмену Валерію Криворогу…». Це – з матеріалу «Врятуйте наш ліс від “ПОРИ” на сайті Майдан.
Академік липовий

У 2006 році Валерій Криворог став фігурантом скандалу навколо його статусу «академіка». Зокрема, сам Криворог заявляв, що в червні 1995 року був обраний академіком Академії економічних наук України.

Однак станом на 1995 рік він ще не мав повної вищої освіти. Виявилось, що Криворог закінчив Міжнародний слов’янський університет. Однак цей внз був заснований лише в березні 1993 року.Тому перші студенти там з’явилися у вересні 1994 року, а це вказує на те, що у червні 1995 року Валерій Криворог міг хіба закінчити І курс.

Крім того, Міжнародний слов’янський університет мав лише третій рівень акредитації, а тому не мав права видавати дипломи магістрів. Зрештою журналісти з’ясували у чому таємниця – Академія економічних наук це ніякий не підрозділ Національної Академії Наук України, а звичайнісінька громадська організація, яку, за нашим законодавством, можуть заснувати будь-які троє людей і дати їй назву «Академія». Тож своїх членів вони можуть називати «академіками», адже закон цього не забороняє…

Відзначився Криворог і на посаді керівника патронатної служби Волинської ОДА в 2018 році. Як пише «Сила правди», «керівник патронатної служби Волинської ОДА Валерій Криворог схиляв директора КП «Полігон» Олександра Козичка погодитись на кошторис, що на понад три мільйони перевищував проектну вартість робіт. Це відбулось під час будівництва полігону твердих побутових відходів для Володимира-Волинського.

Об’єкт будувався за кошти з екофонду державного бюджету.

Розмову між посадовцями зафіксовано на плівках, які опублікував на своєму YouTube-каналі активіст з Володимира-Волинського Тарас Сватко.

Як само працював на Волині Валерій Криворог – можна прочитати та почути аудіо ось тут.

…Процес «оновлення» системи державної влади в Черкаській області триває. Займається ним «липовий» академік з повним кейсом сумнівних історій за плечима. Саме те, що треба для оновлення…

Сергій Цюрюпа
16.12.2020 15:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter