Старікова зустрілася з монітором президентських виборів з посольства США

Старікова зустрілася з монітором президентських виборів з посольства СШАЯк інформують у Черкаській ОДА, перший заступник голови ОДА Наталія Старікова зустрілась з офіцером дипломатичної служби Агентства США з міжнародного розвитку, співробітником Посольства США в Україні Чарлзом Девісом. Нині він перебуває на Черкащині з моніторинговим візитом щодо підготовки до проведення чергових виборів Президента України. Співробітник Посольства прибув на зустріч із своїм перекладачем Елеонорою Обідіною. На засіданні також була присутня Директор Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків облдержадміністрації Таміла Лепьошкіна.

Наталія Старікова поінформувала про стан підготовки та проведення позачергових виборів Президента України в області. Зокрема, Наталія Володимирівна зазначила, що на Черкащині створено 7 територіальних виборчих округів, 1101 виборча дільниця. Станом на 21.04.14 орієнтовна кількість виборців складає 1 027 344 осіб.

Обласна влада співпрацюватиме з іноземними спостерігачами, які будуть присутні на виборах. Сьогодні вже створено робочу групу обласної державної адміністрації зі сприяння діяльності офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій на виборах.

Під час виборчого процесу буде організовано роботу, у тому числі у вихідні дні та в день голосування щодо забезпечення прийому і розгляду відповідних документів, заяв, скарг та звернень виборчих комісій у строки та спосіб, установлені законом України про вибори Президента України.

Чарлза Девіса хвилювало питання щодо безпеки виборців під час голосування. «Вирішення питання забезпечення належного громадського порядку, охорони виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на дільницях покладено на управління Міністерства внутрішніх справ України в області, управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у області, Департамент з питань надзвичайних ситуацій та оборонної роботи облдержадміністрації», – відповіла Наталія Володимирівна.
25.04.2014 17:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter