У Черкасах відбулася конференція жінок-депутаток Черкаського відокремленого підрозділу ГО "Українська жіноча демократична мережа"

Як повідомила на ФБ депутат екс-депутат Черкаської облради Любов Майборода, 25 лютого в Черкасах за сприяння Women`s Demokracy Network в готелі "Оптіма" відбулась конференція жінок-депутаток Черкаського відокремленого підрозділу ГО "Українська жіноча демократична мережа".

У конференції взяли участь 23 депутатки, представники місцевих рад Черкащини та громадські активістки. Конференцію привітав міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Спікерами заходу були Любов Майборода, голова ГО "УЖДМ"; Тетяна Харенко - заступник директора департаменту фінансової політики Черкаської міської ради, Валентина Боченкова - голова відокремленого підрозділу УЖДМ Черкаської області, депутат Золотоніської міськради.
У Черкасах відбулася конференція жінок-депутаток Черкаського відокремленого підрозділу ГО "Українська жіноча демократична мережа"

Основні питання , що обговорювались на конференції - формування та контроль за виконанням місцевих бюджетів, громадський бюджет участі, просування гендерних квот у виборчому законодавстві. Учасниці конференції ділились досвідом депутатської діяльності, прийняли резолюцію "Про гендерну рівновагу у виборчому законодавсті та статутах політичних партій". Наступним етапом має стати створення міжфракційних об`єднань та прийняття на сесіях місцевих рад пропозицій до Верховної ради про запровадження гендерних квот у виборчому законодавстві.
26.02.2018 08:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter