У Золотоніському районі поховали бійця "Айдару" Назара Крупку, який загинув під Авдіївкою

14 березня відважного АТОвця Назара Крупку, уродженця села Коробівка, що на Золотоніщині, провели в останню путь. Про це інформують у Черкаській ОДА.
У Золотоніському районі поховали бійця "Айдару" Назара Крупку, який загинув під Авдіївкою

36-річний Назар, середній серед трьох братів у родині, активний та наполегливий, планував, повернувшись з АТО, пролікуватися в госпіталі, а потім і одружитися. Однак доля розпорядилась інакше: 11 березня на Донеччині між Авдіївкою та Зайцевим чоловік загинув під час мінометного обстрілу.

Однокласниця Назара, секретар Коробівської сільської ради, Тамара Сахно розповіла, що коли дізналась про загибель хлопця, було важко уявити, бо ж для всіх це стало страшною утратою: «Він був надзвичайно активним, а ще організатором будь-яких заходів. Під час навчання в школі з легкістю схоплював нові знання, любив математику, історію. Надзвичайно чутливим був до справедливості, а ось основною його рисою була відвертість». За словами однокласниці, саме правдолюбність і дала поштовх до вибору професії. Бо ж після школи хлопець вступив до Херсонського факультету Запорізького юридичного інституту на спеціальність правоохоронна діяльність. Був слідчим, згодом розпочав власну юридичну практику.
У Золотоніському районі поховали бійця "Айдару" Назара Крупку, який загинув під Авдіївкою


Будучи таким активним, він не міг спостерігати спокійно за подіями в країні, сказала пані Тамара, а тому подався на Майдан, а потім добровольцем в АТО, де відвойовував незалежність країни в складі батальйону «Айдар».

«Коли Назар до нас приїхав, вже за місяць навчився абсолютно всьому, був у нашому батальйоні снайпером, щодня відшліфовував свої уміння, постійно тренувався», – згадував побратим загиблого Олександр Сірош. А ось товариш з батальйону Микола Нестеренко сказав, що Назар був завжди надійним товаришем та гарним бійцем.

– Кожен із нас знав, що міг покластися на надійне прикриття, коли в команді був Назар, – мовив Микола. – Так сталося, що війна забирає кращих патріотів, але боротьба продовжується, і лише незламність та відданість нашій Україні може служити уроком для тих ворогів, які спробують прийти на нашу землю.

Спільним рішенням обласної адміністрації та обласної ради Назар Крупка посмертно нагороджений відзнакою «За заслуги перед Черкащиною», яку вручено родині загиблого.
15.03.2016 11:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter