Бункер для роботи лінійного прискорювача в Черкаському онкодиспансері побудований на 80 %, - ОВА

Лінійний прискорювач має запрацювати уже цьогоріч на Черкащині. Це – завдання-пріоритет для медсфери регіону. На цьому наголосив Ігор Табурець, інформують у Черкаській ОВА.
Бункер для роботи лінійного прискорювача в Черкаському онкодиспансері побудований на 80 %, - ОВА

Він провів чергову зустріч із підрядником, представниками експертної комісії та постачальником обладнання. За результатами відпрацьовано проблемні питання, дано чіткі доручення.

– Наша область – одна із чотирьох, обраних МОЗ для надання цього обладнання, – розповів Ігор Табурець. – Воно дуже вартісне, призначене для лікування злоякісних пухлин. А такої терапії на Черкащині щороку потребують понад дві тисячі людей.

Для отримання обладнання, його подальшої роботи у Клінічному центрі онкології мають підготувати спеціальний бункер. На сьогодні об’єкт готовий на 80%. Утім вистачає проектних нюансів.

– Якість проведених робіт і терміни виконання – безумовні складові, – наголосив очільник області під час зустрічі. – За тиждень чекаю на звіт від відповідальних осіб. Практичний. Попри виклики війни, медицина лишається незмінно у пріоритеті. Не маємо права зволікати.
18.04.2024 10:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter