У Черкасах правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру з річним обігом в 350 млн. грн.

У Черкасах правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру з річним обігом в 350 млн. грн. Прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління Служби Безпеки України в Черкаській області та Головного управління Національної поліції в Черкаській області викрито й припинено протиправну діяльність організованої злочинної групи осіб, які налагодили схему по переведенню безготівкових коштів у готівку та формування фіктивного податкового кредиту суб’єктами господарювання.

Установлено, що група підприємств і фізичних осіб-підприємців організували протиправну фінансову схему по незаконному переведенню безготівкових коштів у готівку та формуванню фіктивного податкового кредиту з податку на додану вартість з метою виведення капіталів суб’єктів господарювання реального сектору економіки в «тіньовий» обіг, а також подальшої легалізації грошових коштів, одержаних злочинним шляхом. За рік обіг таких готівкових коштів становив близько 350 мільйонів гривень.

Під час проведення обшуків у зазначених осіб виявлено та вилучено реєстраційні, фінансові та платіжні документи підконтрольних суб’єктів господарської діяльності, різноманітні печатки товариств і фізичних осіб-підприємців.

Крім того, за результатами проведення обшуків правоохоронцями вилучено близько 1,8 мільйона гривень готівкою, а також 10 тисяч доларів США, на які судом накладено арешт.

Попередньо дії вказаних вище осіб кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
30.05.2018 18:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter