Про добре слово в сволочний час

Про добре слово в сволочний час

Все частіше доводиться писати тексти на спомин. Щороку писатиму таке все частіше – з об’єктивних причин. В усіх випадках пишеться легко. Про неоднозначну людину краще взагалі змовчати. А про хорошу нічого й вигадувати не треба. Слова приходять самі. Чому ж за життя такого не було й людина мусить померти, щоб ти сказав або написав, як дорожив нею?

15.05.2024 17:55
Культура 

Потяг вже пішов

Потяг вже пішов

Свіже інтерв’ю співзасновника «Кварталу» колишнього партнера Президента Зеленського Бориса Шефіра для «Радіо Свобода» активно коментується в українському інформпросторі.

05.04.2024 17:25
Культура 

Україні потрібні "Петріот" і Айвазовський

Україні потрібні "Петріот" і Айвазовський

Зізнаюсь, що, крім рідних Черкас, ближче за інші міста мені – Севастополь та Львів. Після вчорашнього ураження двох ВДК російського ЧФ – «Ямалу» та «Азову» (за непідтвердженими даними, пошкодження від українських ракет отримав ще й розвідувальний корабель «Іван Хурс») – мова про перше.

25.03.2024 18:25
Культура 

Зрозуміти перед тим, як змити

Зрозуміти перед тим, як змити

Малоймовірно, що розписи на лікарні в Умані - просто хуліганство. Швидше за все – прояв невдоволення конкретним закладом. Людьми, що в такий спосіб виявляють свої емоції та, ймовірно, - обурення. До речі, за допомогою графіті сьогодні часто передають інформацію одне одному наркодилери та їхні клієнти.

07.03.2024 14:50
Культура 

Ваш роман еще принесет вам сюрпризы

Ваш роман еще принесет вам сюрпризы

Грань между вымыслом и явью стерлась. Граница между добром и злом – условна. Московские бесы устроили матери Навального то, что уже 10 лет втюхивают миллионам украинцев. А там, глядишь, и до других стран доберутся.

23.02.2024 15:05
Культура 

Не та Катерина

Не та Катерина

Якщо в Україні й є громади, які творчо підходять до хвилі перейменувань топонімів , яка вже понад 30 років, то здіймаючись, то спадаючи вниз, прокочується Україною, то це Катеринопіль…

15.01.2024 17:25
Культура 

Розрубати гордіїв вузол

Розрубати гордіїв вузол

Безпрограшний хід: згадати привітання підлеглих з професійним святом від генпрокурора Андрія Костіна. Особливо ось цей уривок: «Кожен новий день у тилу – це життя наших воїнів на передовій. Пам'ятаймо наших полеглих захисників, серед яких семеро наших колег. Пам'ятаймо про нашу величезну відповідальність перед українським народом".

05.12.2023 17:25
Культура 

Анунаки серед нас

Анунаки серед нас

Ранок понеділка «зробила» віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Та сама, що пару років тому «літала» над Києвом в образі Мері Поппінс.

23.10.2023 16:20
Культура 

Я тебе чую...

Я тебе чую...

...учора ввечері в Morris Space (це самісінький центр міста, на вулиці Василя Симоненка) у Черкасах сталася перша спроба започаткувати салонне життя. Добірне товариство, сплативши чималу суму за вхідний квиток, отримало можливість впродовж трьох годин слухати й ставити питання головному режисеру Черкаського драмтеатру Станіславу Садаклієву. Форма заходу: вечір-діалог "Я тебе чую".

11.08.2023 17:20
Культура