Другий напад на редактора "Черкаського кур`єра" Тетяну Дончеву: імітація чи останнє попередження?

Другий напад на редактора "Черкаського кур`єра" Тетяну Дончеву: імітація чи останнє попередження?14 вересня о пів на десяту вечора в Черкасах група невідомих скоїла напад на редактора газети “Черкаський кур`єр” Тетяну Дончеву. Цей напад — вже другий в 2016 році. Про перший читати тут (“Кому перешла дорогу главред “Черкасского курьера” Татьяна Дончева”?).

Ось що розповіла Провінції Тетяна Василівна:

- У середу близько 21.30 разом із сестрою вишли на вулицю винести сміття й вигуляти собак. Йдучи біля дитячого майданчику, побачили компанію чоловіків, які сиділи на лавочці. Коли ми пройшли повз них, компанія підвелася й рушила услід. Я одразу помітила у цій компанії К. - того самого, що нападав на мене в лютому.

Сестра пішла далі до контейнерів зі сміттям. Я лишилася з собакою навпроти будинку по вулиці Одеська, 10. Компанія чоловіків пройшла повз мене за ріг будинку. Я побачила, що хтось знімає мене на смартфон. Вигулюючи собак, ми помітили, що компанія з трьох чоловіків знову спостерігає за нами. Дивляться, якою дорогою ми будемо йти додому. Коли ми пройшли арку між будинками 8А – 8/1, мені в спину полетіли камні. Два боляче вдарили по спині. Один — просвистів біля голови. Після цього чоловіки хутко пробігли повз мене. Хтось навіть знімав все на смартфон. Хоча що там можна було розібрати? У темряві...

Зателефонувала в поліцію. Прибули двоє патрульних. Я все їм розповіла. Сказала й про К. Вони мені: “Знаємо такого...Зараз об`їдемо територію, потім Вам зателефонуємо. Однак дзвінків не було.

Зранку телефоную черговому. Той сказав приїхати на Пастерівську, у райвідділ. Приїхала, написала заяву.

- Як там з розслідуванням нападу на мене в лютому? - запитую. “Не знаємо, - кажуть. - Через 5 днів слідчий має вийти з відпустки...”

- І з чим Ви все це пов`язуєте?

- Це - точно через професійну діяльність. Останнім часом займалася очисними спорудами у Золотоноші, аптечним бізнесом наближених до мера цього міста осіб. Піднімала питання щодо діяльності депутата Черкаської облради Полозова. Збирала матеріали по одному з місцевих СУБів — по ухилянню від сплати податків. Словесні погрози на свою адресу вже чула. Тепер — повторний напад.

- Ви впевнені, що К. , котрий нападав на Вас у лютому, був серед цієї компанії?

- Було темно...Але впевнена, що це був або він, або...Його брат-близнюк, якщо такий існує в природі. Цього разу він не нападав. Але ті, хто жбурляв в мене каміння, ймовірно, діяли по його “наводці”.

Від Провінції: вважаємо, що в історії з поневіряннями головного редактора “Черкаського кур`єра” чимало незрозумілих моментів.

1) “Черкаський кур`єр” по суті є “бойовим листком” народного депутата України по 197 ОВО Владислава Голуба. Усі підняті нею теми, які могли викликати невдоволення певних людей, це теми, які “веде” нардеп Голуб. Чому і в першому, і в другому випадку Голуб немов у рот води набрав? Вогонь ведеться по його найближчим людям. Якщо ти не захищаєщ найближчих, то який же ти слуга народу?

2) Абсолютно незрозумілою залишається поведінка правоохоронних органів обласного центру. Був напад на журналіста в лютому 2016 року. Затримали нападника. Але він — на волі. І знову дошкуляє журналістці. Про результати розслідування — невідомо. Ментовська класика - “слідчий у відпустці”.
Поліція вважає, що Дончева все вигадала? То нехай офіційно оголосять про результати розслідування нападу на неї в лютому 2016 року, оприлюднять висновки: журналіст фантазує, підвищує інтерес до себе...

Нагадати, що засновник “Української правди” Георгій Гонгадзе, вбитий рівно 16 років тому, за кілька місяців до вбивства звертався до Генеральної прокуратури, бо помітив стеження за собою. На плівках Мельниченка навіть є фрагмент, де Леонід Кучма сказав невідомому співрозмовнику про це: “Буде ще всяка срань писати Генпрокурору...”
Другий напад на редактора "Черкаського кур`єра" Тетяну Дончеву: імітація чи останнє попередження?

Що було далі — треба нагадувати? Кучмагейт, померанчова революція...

3) Ось останні номери газети “Черкаський курьєр”.
Другий напад на редактора "Черкаського кур`єра" Тетяну Дончеву: імітація чи останнє попередження?


Другий напад на редактора "Черкаського кур`єра" Тетяну Дончеву: імітація чи останнє попередження?


Другий напад на редактора "Черкаського кур`єра" Тетяну Дончеву: імітація чи останнє попередження?

Ну, ані на перший, ані на десятий погляд немає там нічого, за що можна було б нападати на журналіста. Звичайна політична реклама однієї особи. Ймовірно, крім редагування політичної реклами, Тетяна Василівна на свій страх і ризик проводить самостійні журналістські розслідування? Тим більше цікавою є ця справа для черкаської поліції...

Але, маючи на руках заяву про два напади, затримуючі підозрюваного в нападі, черкаська поліція ...не робить нічого взагалі.

Це така гра по домовленості з Голубом чи звичайне раздолбайство?

Денис Сирцов
16.09.2016 16:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
21:51 16.09.2016 Filip_PIPISKO:
Увы, не ведаю как сия мадам в качестве "редактора", но как терпила весьма специфична - в каждом рассказе появляются новые детали...