Один голова - добре. А де решта?

Прес-служба Черкаської ОДА повідомляє, що Ігор Шевченко зустрівся з депутатами Черкаської обласної ради. Під час зустрічі обговорили широке коло питань (подробиці тут). Губернатор підкреслив, що налаштований на конструктивну співпрацю з кожним депутатом. А далі…Далі знову треба просто вміти читати…
Один голова - добре. А де решта?
Усі фото з офіційного сайту Черкаської ОДА

«На засіданні депутати порушили тему ремонту доріг в області…

Очільник Черкащини зауважив, що не може і не буде відповідати за дорожні справи попередників.

– Зараз складно обговорювати це питання, бо по суті і предмету обговорення немає. Доріг в області просто немає. Погоджуєтесь? Я не можу і не буду нести відповідальність за дії попередників. Є плани на наступний рік і на залишок цього року, їх озвучимо згодом…»


Навіть незручно нагадувати керівнику регіону, що принцип наступності влади – є одним з основних для демократичної країни. Президент і президентська вертикаль в Україні в 2019 році помінялися не в результаті революції, воєнного перевороту чи заколоту, а в результаті виборів. Тому кожен голова ОДА 100-відсотково відповідає за все, що робилося до нього в області «папєрєднікамі», і є гарантом зобов’язань «папєрєдніків», якщо такі комусь давалися. Починати з чистого листа – більшовицька звичка…

При цьому очільник області відмежовується від стану доріг і…в метрі від себе саджає Костянтина Омаргалієва.
Один голова - добре. А де решта?

Саме він відповідав за ремонт доріг в Черкаській ОДА в останні роки. І саме його в приватних розмовах сам Ігор Шевченко називає основним кандидатом на посаду 1-го заступника голови Черкаської ОДА. Щоправда, перед журналістами говорить зовсім інше…

І щоб стало зовсім весело, варто написати, що кожен з тих, хто прийшов на зустріч з головою ОДА прямо причетний до того, що «доріг в області просто немає». Адже як присутні на зустрічі депутати Черкаської облради, так і відсутні регулярно голосували за розподіл коштів дорожнього фонду на місцеві дороги. Тому, якщо бути принциповим, слід суворо спитати за дороги області в Омаргалієва й усього депутатського складу облради. І тут вже буде не до конструктивної співпраці…

Шевченко: «Зараз для мене болюче і на часі питання заступників, тому що вирішувати накопичені роками проблеми одноосібно не можливо фізично…»

Крім пошуку заступників голови ОДА (Офіс Президента не затвердив жодну з кандидатур, поданих Шевченком; фактично це опосередковане визнання його управлінської неефективності), губернатору слід негайно підшукати людей, здатних очолити 20 (!!) районних державних адміністрацій в області. Бо на початку цього тижня Зеленський звільнив 12-ть голів РДА на Черкащині на додачу до 8-ми, увільнених від роботи раніше.

Шукати слід в умовах фактичного форм-мажору. До початку опалювального сезону – півтора місяці. Обов’язки очільників районів будуть покладені на заступників щойно звільнених голів РДА. Навряд чи хтось буде перенапружуватися на роботі, бо з призначенням нового керівника району усіх в.о. буде звільнено.

Поки що Шевченко в Черкаській ОДА – сам на сам з горою та трьома візками проблем. Брила досвіду – щойно радник Роман Буданцев – не рахується. Область банально може прогавити початок зими через відсутність виконавчої вертикалі влади.
Один голова - добре. А де решта?

За великим рахунком, Шевченку можна б і поспівчувати. З іншої, він добре знав, на що погоджувався. Без досвіду й команди. Тому співчувати слід …Черкаській області.

Сергій Цюрюпа
21.08.2019 18:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter