Біля Черкаської ОДА відбулася акція протесту проти свавілля суддів у справі Сергієнка

Як інформує Інфоміст, активісти та громадськість зібралися біля ОДА у Черкасах аби звернути увагу на скандальне рішення суду.
Біля Черкаської ОДА відбулася акція протесту проти свавілля суддів у справі Сергієнка

23 серпня колегія суддів відпустили під домашній арешт Вадима Мельника, ймовірного організатора вбивства журналіста Василя Сергієнка. До активістів вийшов очільник області, Ігор Шевченко. Він зауважив, що незабаром зустрінеться із президентом та обговорить цю ситуацію.

⁃ Я знаю, що відбувається реакція на це судове рішення. Я доводжу це до свого керівництва. Завтра буду їхати до Києва і обговорювати це з президентом. Зараз преса і громадськість – це наші важелі впливу.

⁃ Один із організаторів акції, Дмитро Кухарчук зауважив, активісти не просять Зеленського здійснювати тиск на суддів, однак просять звернути увагу: ⁃ Якщо Зеленьський зверне увагу на цю справу, то все буде по іншому. Зараз стоїть питання в тому, що судді мають судити згідно букви закону. Ми не маємо стояти осторонь таких справ.

Також слово взяв один із активістів Олег Собченко: ⁃ Рішення суду призвело до того, що зараз на волі організатор вбивства Василя Сергієнка. Його намагалися випустити багато разів. На це немає правових підстав. Він може впливати на свідків. Були вже погрози журналістам. Під кінець акцї активісти підпалили манекен, який уособлює судову владу.
27.08.2019 18:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter