74 учні отримали обласні почесні відзнаки відмінникам предмету «Захист Вітчизни»

74 учня закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти області отримали почесні обласні відзнаки «Відмінник захисту Вітчизни».
Як інформують у Черкаській ОДА, церемонія нагородження відбулася на базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби в Україні ім. Героя України Генерал-майора І. Момота.
74 учні отримали обласні почесні відзнаки відмінникам предмету «Захист Вітчизни»

Участь в урочистому заході взяли голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець, начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, заступник начальника Оксана Сімушіна, перший заступник начальника Центру, полковник Олександр Гаркуша, голова громадської організації «Об’єднання бійців-реформаторів» Сергій Лугеря, голова громадської організації «Реабілітація учасників АТО через спорт» Артем Лукашук.

Захід розпочався з виконання Державного Гімну України та вшанування хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули, захищаючи кордони України. Також учні поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам-прикордонникам та погруддя генерал-майору Ігорю Момоту.

Звертаючись до учасників дійства, Олександр Вельбівець зазначив, що Україна пишається своїм військом і довіряє йому. Боєздатні Збройні Сили України – це здобуток і заслуга мільйонів українців-патріотів, які зробили неймовірне – збудували армію і зупинили агресора.
74 учні отримали обласні почесні відзнаки відмінникам предмету «Захист Вітчизни»

– Щодня, спираючись на всенародну підтримку, зростає вишкіл українських воїнів, які зі зброєю в руках забезпечують мир та спокій українських громадян. Молоде покоління українців бере приклад з наших воїнів, черпає із їхніх щоденних подвигів наснагу на власні звершення. Саме ви і є нашими майбутніми захисниками Вітчизни, і вже на вас будуть рівнятися наступники, – звернувся до учнів Олександр Вельбівець. – Ваше сумлінне навчання військової справи, тренування відваги зробить вас сильнішими, рішучішими, здатними перемагати труднощі і в мирному житті. Я сподіваюсь, що вам не доведеться застосовувати свої знання у справжніх боях. Але ми всі повинні бути готовими боронити свою землю зі зброєю в руках!

Він також відзначив, що навчальний предмет Захисту Вітчизни у зв’язку із подіями на сході країни сприймається набагато ширше ніж просто складова шкільної програми. Це урок патріотизму, відданості ідеалам демократії, загальнолюдським цінностям.

– Зрештою, цей навчальний курс допоможе кожному стати справжнім відповідальним громадянином нашої України, – наголосив Олександр Іванович. – Переконаний, що в майбутньому ви поповните лави Збройних Сил України, які й надалі надійно стоятимуть на варті незалежності та територіальної цілісності України.

Урочистим моментом заходу стало вручення обласних почесних відзнак «Відмінник захисту Вітчизни» та полотнищ Державного прапора України учням.
15.05.2019 14:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter