В Умані патріарх УПЦ МП Онуфрій освятив відкриття храму усіх святих

Унікальні світильники і підсвічники, дубовий різьблений іконостас, підлога з італійського мармуру та 42 ікони… Так виглядає храм усіх святих в Умані, відкриття якого зібрало півтисячі прихожан, що потоком ринули в середину церкви. Про відкриття храму повідомляє Вечірня Умань.

Однак не всі уманчани прихильно поставилися до того, що освячувати храм прибув митрополіт УПЦ МП Онуфрій.

В Умані патріарх УПЦ МП Онуфрій освятив відкриття храму усіх святих


У знак протесту активісти під час відкриття храму увімкнули духовний гімн України. Своє невдоволення люди у формі демонстрували мирно та спокійно, скандальних вигуків і заворушень не було.

Чому ж храм саме Московського патріархату, та чи буде переходити на Київський, розповів ініціатор будівництва, директор Уманського тепличного комбінату Микола Гордій:
В Умані патріарх УПЦ МП Онуфрій освятив відкриття храму усіх святих

- Планування та будівництво фундаменту церкви було розпочато у 2008 році. 24 травня 2010 року було закладено камінь та капсулу під будівництво храму. В січні 2011 року Блаженніший Митрополит Володимир, що був Московського патріархату, заклав першу цеглину храму, тоді ніхто ще не знав, що між Україною та Росією розгориться війна.

Чи перейде храм під Київський патріархат вирішить община. Я будував церкву, щоб до неї ходили люди, якщо ж вони захочуть змінити патріархат, їм ніхто не стане на заваді.
02.11.2016 13:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter