У Черкаській області відновлюють свою роботу дитячі садочки

У Черкаській області відновлюють свою роботу дитячі садочки Відновлення роботи закладів дошкільної освіти Черкащини відбувається поступово – з 1 по 15 червня 2020 року. Як інформують у Черкаській ОДА, в області 75 закладів дошкільної освіти вже працюють.

Освітній процес для вихованців відбувається відповідно до освітньої програми та плану роботи закладів на літній оздоровчий період. Приміщення підготовлені до прийому дітей, виконані всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей (проведено генеральні прибирання, звільнені ігрові кімнати від м’яких іграшок, килимових покриттів з довгим ворсом). Проводиться регулярний температурний скринінг дітей та працівників.

Працівники дошкільної галузі забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами, паперовими рушниками організовано місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Персонал закладів дотримується санітарно-епідемічних заходів щодо попередження розповсюдження гострих респіраторних захворювань.

Цього тижня планують відкрити свої двері ще 12 закладів дошкільної освіти після проведення підготовки та забезпечення усім необхідним.

Із 1 червня рекомендується відновлення роботи інклюзивно-ресурсних центрів.

Оскільки існує необхідність у забезпеченні обстеження дітей з особливими освітніми потребами для їх зарахування до закладів дошкільної та загальної середньої освіти у 2020/2021 н.р. Тому, відповідно до рішень регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, їх робота може бути відновлена.

В області працює 27 інклюзивно-ресурсних центрів.
09.06.2020 09:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter