Регіоналка Бахтєєва просить "Фрезеніус" "увійти в положення держави"

Регіоналка Бахтєєва просить "Фрезеніус" "увійти в положення держави" Черкаси відвідала депутат Верховної Ради, голова комісії з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва. Вона взяла участь у перемовинах між обласною адміністрацією та керівництвом німецького гемодіалізного центру "Фрезеніус".
"Бахтєєва закликала інвестора піти на поступки, – каже хвора Галина Опалінська. – Мовляв, "Фрезеніус" повинен увійти в положення держави".
Таке вирішення проблеми обурює хворих.
"В яке положення повинен увійти інвестор? – обурюється Галина. – Ми не дозволимо й далі грабувати "Фрезеніус". Він півтора роки лікує хворих за свій рахунок. Це дало змогу обласній владі зекономити кошти й відкрити конкурентні відділення в обласній та районних лікарнях. Якість там нікудишня й немає ніякого контролю за використаними коштами. Німці ж можуть відзвітувати за кожну потрачену копійку. "Фрезеніус" теж планував відкрити філії в районних центрах. Однак відсутність фінансування порушила ці плани. Наша влада хоче вигнати німців, щоб безперешкодно відмивати гроші".
Хворі заявляють, що ніколи не погодяться на закриття свого гемодіалізного центру. У разі невирішення проблеми погрожують поставити розкладачки під вікнами обласної адміністрації й помирати там.
Уже два тижні тривають протести хворих на хронічну ниркову недостатність. Вони перекривали дороги, щоб добитися зустрічі з головою ОДА Сергієм Тулубом. Відразу після протестів хворих прийняв голова облради Валерій Черняк. Влада і хворі утворили погоджувальну комісію.

Юрій Стригун gazeta.ua
29.03.2012 12:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter