Томенко у "Фрезеніусі": зараз просто цирк якийсь із цінами ми спостерігаємо

Томенко у "Фрезеніусі": зараз просто цирк якийсь із цінами ми спостерігаємоНа вихідних віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко разом з головою фракції „Батьківщина” у Черкаській обласній раді Володимиром Гресем відвідали медичний центр „Фрезеніус” у Черкасах, пацієнти якого вже тиждень пікетують обласну владу і перекривають дороги, вимагаючи відновлення фінансування гемодіалізу для 65 черкащан у цьому медичному закладі.
«У 2009- 2010 рр, коли я очолював обласну раду, ми знаходили кошти фінансувати лікування хворих із нирковою недостатністю в цьому центрі», - сказав Володимир Гресь, – Якщо губернатор Сергій Тулуб урочисто відкривав цей центр, проголосивши на відкритті початок будівництва „Нової Черкащини, то мав би бути послідовним, забезпечуючи його роботу і надалі”.
Як інформують у прес-службі ВО «Батьківщина», Томенко і Гресь переконані, що питання фінансів, коли мова йде про людські життя, не повинне бути вирішальним.
«Якщо в обласній лікарні один сеанс гемодіалізу, умовно кажучи, на 10 гривень дешевший, але смертність там набагато вища, то влада повинна думати все-таки про порятунок людського життя, а не про бюджетну ощадливість. Та й зараз просто цирк якийсь із цінами ми спостерігаємо: в 2011 році обласна лікарня один сеанс гемодіалізу проводила за 938 гривень, а в цьму році, коли все суттєво подорожчало, готова проводити за близько 700. Губернатор вимагає економії, однак хіба можна повірити, що це об’єктивні обрахунки? – подивувався владній арифметиці Микола Томенко. – Тому ми будемо наполягати на створенні незалежної комісії Міністерсва охорони здоров’я, бо у неупередженості щойно створеної обласної комісії в нас є великі сумніви. Якщо у „Фрезеніусі” завищена ціна, то її можна перерахувать. Але черкащани повинні мати вибір, де їм лікуватись, тим більше, що мова йде не про якихось шахраїв, а про всесвітньо відому компанію».
28.03.2012 11:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter