В облраді пройшло засідання робочої групи по конфлікту з "Фрезеніусом"

В облраді пройшло засідання робочої групи по конфлікту з "Фрезеніусом"26 березня відбулося засідання робочої групи з вивчення питання щодо надання послуг ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна», яке провів її керівник, заступник голови обласної ради Василь Касян. У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко, ряд депутатів обласної ради, зокрема голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства Інна Губенко, представники Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф облдержадміністрації, обласної лікарні, ТОВ «Фрезеніус» та хворі, які страждають на хронічну ниркову недостатність.
Як нагадують у прес-службі Черкаської облради, робочу групу було створено розпорядженням голови обласної ради від 21 березня. Її члени мають, зокрема, вивчити питання щодо собівартості послуги з гемодіалізу, яка надається на базі обласної лікарні та у центрі «Фрезеніус».
Пояснити ситуацію з боку обласної лікарні було доручено її головному лікарю Олександру Дуднику. Він, зокрема, поінформував присутніх, що в області до послуг хворих на базі обласної лікарні та філій в Умані та Звенигородці діє 27 апаратів штучної нирки та 31 діалізне місце, що дозволяє забезпечити існуючу потребу. Він також повідомив, що за результатами перевірки профільного міністерства, яка була здійснена минулого року, рівень надання послуги в обласній лікарні визначено як достатній.
Стосовно вартості було відзначено, що за розрахунками на 2012 рік вона становить 818 грн. Також однією з основних тез Олександра Миколайовича стала теза про те, що обласна лікарня не може замовляти, тобто купувати послугу в інших центрах, надання якої вона здійснює у себе.
Своєю очевидною перевагою ТОВ «Фрезеніус» вважає, зокрема, те, що компанія не лише надає послугу гемодіалізу, а й забезпечує її технологічно та технічно. Це, за словами керівників компанії, дозволяє регулювати цінову політику.
Для узгодження вартості одного сеансу гемодіалізу та критеріїв її визначення представники обох сторін детально обговорили кожен пункт ціноутворення та вирішили до наступного засідання привести показники до єдиної форми, яка дозволить чітко порівняти затрати.
27.03.2012 12:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter