Прокуратура встановила: діаліз у Фрезеніусі - 1 395 грн., в обласній лікарні - 790 грн.

Прокуратурою Черкаської області проведено перевірку щодо додержання вимог законодавства при наданні медичної допомоги пацієнтам з хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу.У ході перевірки апаратом прокуратури області, з’ясовано, що на 23 березня 2012 року в області 152 пацієнта з хронічною нирковою недостатністю отримують лікування методом гемодіалізу, у тому числі 65 осіб на базі ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна». Проведення однієї процедури гемодіалізу у ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна» коштує 1395,88 грн. проти 790,15 грн. у державних закладах охорони здоров’я Черкаської області.
Як інформують у прес-службі прокуратури Черкаської області, крім «Фрезеніус Медікал Кер Україна» медичну допомогу надають державні заклади охорони здоров’я: відділення хронічного гемодіалізу комунального закладу «Обласна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Черкаської обласної ради, філії гемодіалізного відділення обласної лікарні на базі Уманської центральної районної лікарні та Звенигородська ЦРЛ.
Таким чином, існуюча мережа діалізних місць обласної лікарні та її філій на даний час може забезпечити надання лікування методом гемодіалізу всіх хворих Черкаської області, які потребують даного виду надання медичної допомоги.
Крім того, 16 березня 2011 року по 17 березня 2011 року комісією Міністерства охорони здоров'я України проведена комісійна перевірка якості надання медичної допомоги хворим на хронічну ниркову недостатність у Черкаській області, за результатами якої порушень вимог чинного законодавства не встановлено.
Також, 5 січня 2012 року Кабінетом міністрів України на адресу виконавчого віце-президента фірми «Фрезеніус Медикал Кер Дойчланд» Домініку Венеру надіслано листа, в якому зазначено, що у січні 2011 року Товариство поінформовано, про те, що в умовах обмеженості фінансових ресурсів і за наявності власного лікувального потенціалу заклади охорони здоров’я в регіонах будуть змушені відмовитися від його послуг, і що витрати ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» є його комерційним ризиком, оскільки порушення договірних зобов’язань з боку місцевих органів виконавчої влади відсутні.
Враховуючи вищевикладене, за результатами перевірки проведеної прокуратурою Черкаської області порушень вимог чинного законодавства не встановлено.
24.03.2012 16:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
23:23 16.05.2012 oldhippi:
Цікаво, а чи погодився б той самий Боржик оцінити власне життя у 790 гривень тай ще 15 копійок. Де цей охоронець громадянського здоров'я лікує свою власну особу, від души йому бажаю пройти тими колами аду, якими пройшов я. А собі б побажав пенсії у розмірі посадового окладу Боржика з усіма надбавками і доплатами на оздоровлення та відпочинок. От може б й встановилася так бажана соціальна справедливість. У корумпованій державі не може бути некорумпованих областей, а також некорумпорваних областних державних адміністраторів і, як висновок правохоронців. Якщо зараження хворих гепатитом у обласних лікарнях не вважається злочином, то для кого ж тоді писана стаття 131: "Неналежне виконання професійних обов'язків, що спричинило зараження особи вірусом... невиліковної хвороби"? Що казати, в корумпованій караїні закон вже давно перетворився, за висловом відомого кіногероя, на "кистень"(обушок - державною мовою) в руках так званих правоохоронців та доглядапчів того ж таки закону."Яким судом судитимете, таким судом і засуджені будете". Пом'ятайте казнокради, хабарники-"кровосісі" - у труні кишень не має!