ДПС: керівник комунального підприємства Черкас перевів на фіктивні рахунки 800 тис. грн.

ДПС: керівник комунального підприємства Черкас перевів на фіктивні рахунки 800 тис. грн. Як інформують у прес-службі ДПС області, співробітники Головного відділу податкової міліції ДПІ у м.Черкасах виявили факт зловживань одним з комунальних підприємств м. Черкаси.
У ході оперативних заходів співробітники податкової міліції встановили, що директор комунального підприємства свідомо завищував обсяги виконаних робіт з благоустрою міста Черкаси, а в подальшому перераховував кошти, отримані з бюджету, на банківські рахунки суб’єктів господарської діяльності, що мають ознаки фіктивності.
Такі незаконні дії призвели до розтрати державних коштів в сумі майже 800 тис.грн.
За фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем порушено кримінальну справу стосовно директора підприємства за ознаками злочину, передбаченого частиною п’ятою статті 191 Кримінального Кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Наразі триває розслідування кримінальної справи, вживаються заходи, направлені на повне відшкодування збитків, завданих державі.
04.05.2012 09:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter