Майборода: Черкаська облрада не уповноважувала 1-го заступника голови Вовченка звертатись у суд з приводу заборони акції на Соборній

Майборода: Черкаська облрада не уповноважувала 1-го заступника голови Вовченка звертатись у суд з приводу заборони акції на СоборнійДепутат Черкаської обласної ради Любов Майборода провела прес-конференцію, під час якої оприлюднила результати проведеного нею депутатського розслідування щодо побиття 6 липня черкаською міліцією учасників акції на Соборній площі, які протестували проти ухвалення Верховною Радою України закону «Про засади державної мовної політики».
Любов Майборода звернула увагу на те, що правоохоронці посилалися на ухвалу про заборону акції на Соборній площі, винесену Черкаським окружним адміністративним судом. Ухвалу було прийнято 5 липня о 23.50.
- Звернуть увагу на час прийняття рішення в Черкаському окружному суді – 23.50, - наголосила Любов Майборода. - Відповідно до чинного законодавства, суд приймає рішення про заборону акції громадян у разі загрози національній безпеці або можливості масових порушень правопорядку. Яку загрозу національній безпеці побачили судді в мирній акції?
На думку депутата, це суддівське рішення було явно заангажованим. Майборода з`ясувала, що позовна заява про заборону акцій підписана 1-м заступником голови облради Вовченком.
- Відповідно до Адміністративного Кодексу про судочинство, право звернення до суду щодо заборони проведення мітингів та масових акцій мають виключно виконавчі органи влади, а також органи місцевого самоврядування, - заявила депутат. - Вовченко не є ні виконавчим органом влади, ні органом місцевого самоврядування. Обласна рада не приймала рішення про заборону проведення мирних акцій і не уповноважувала пана Вовченка підписувати позовну заяву в суд. Я стверджую, що пан Вовченко перевищив свої повноваження. Дивує позиція суду, який прийняв таку заяву до розгляду.
20.07.2012 15:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
17:37 20.07.2012 Mykola:
Донецька братія хоче перетворити Черкащину в другий Харцизьк. Перелякані, тупі істоти - бояться людей і сидять в кабінетах, як в мишачих норах. А МИ ВАС НЕ БОЇМОСЯ І БУДЕМО ВИХОДИТИ НА СОБОРНУ ПЛОЩУ, ДОПОКИ ВАС НЕ ВИЖЕНЕМО. СЛАВА УКРАЇНІ!