МВК "шиє в дурні" Черкаси: 9 травня, виявляється, Вічний вогонь працював, але...непомітно

МВК "шиє в дурні" Черкаси: 9 травня, виявляється, Вічний вогонь працював, але...непомітноУ Черкаському міськвиконкомі перевершили самих себе. Виявляється, 9 травня вічний вогонь у Черкасах працював, але…того ніхто не помітив…
Як інформують у прес-службі Черкаського МВК, «Вічний вогонь» у Черкасах замінили на більш сучасний. Світлодіодну систему встановили напередодні Дня Перемоги на скульптурі Матері-Батьківщини. Штучне полум’я відтепер має більш прозорий вигляд і надійніший захист від вітру та блискавок.
За словами директора КП «Черкасиміськсвітло» Олега Крощенка, «вічний вогонь» працював 9 Травня, але нині ще перебуває на стадії налаштування.
- У зв’язку з тим, що подібних конструкцій немає в Україні і досвіду з його установки теж, то повністю готовий продукт жоден виробник нам не надав, - зазначає Олег Крощенко. – Виявилось, що при яскравому сонячному світлі імітацію вогню погано видно. Зараз ми удосконалюємо та налаштовуємо пристрій.
Оновлений «вічний вогонь» працює при –30 та +40 градусах. Установка автоматизована і дозволяє транслювати різноманітні картинки полум’я.
За словами директора КП «Черкасиміськсвітло», заміна установки була спричинена несправністю попередньої. За розрахунками, економніше було оновити «вогонь», ніж відремонтувати. Річ у тім, що колишнє полум’я було пошкоджено блискавками.
Нагадаємо, колишня газова система, яка регулювала подачу «вічного вогню», була занадто старою та неекономною. Місто витрачало чималі кошти на блакитне паливо, яке з року в рік дорожчає. Натомість світлодіодний вогонь використовує за одну годину лише 12 Вт електроенергії.

Від Провінції: Крощенко: «…при яскравому сонячному світлі імітацію вогню погано видно». 9 травня в Черкасах увесь день було похмуро...
10.05.2012 17:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter