Черкаські СУБи готові відзвітувати за кожен дефектний акт 2011 року

Черкаські СУБи готові відзвітувати за кожен дефектний акт 2011 року Як інформують у Черкаському МВК, за 2011 рік черкаські Служби утримання будинків виконали 90% робіт, передбачених дефектними актами. Рівень оплати мешканців складав 94-96%. За рік борг по квартплаті зріс на 5 млн. грн. Загалом працівники комунальних підприємств відремонтували 77 тис. м кв. покрівель, оновили майже 400 під’їздів, полагодили 37 тис. метрів міжпанельних швів, провели асфальтування майже 3 тис. м кв. внутрішньодворових територій.
За словами директора департаменту житлово-комунального комплексу Олександра Риджаніча, обсяги ремонтних робіт передбачені дефектними актами, які рік тому при зміні тарифів на квартплату затверджувалися виконавчим комітетом. Саме тоді в кожну скриньку жителя Черкас приносили копію дефектного акту, в якому вказувалося, що має зробити СУБ протягом року на конкретному житловому будинку.
— Нині настав час, коли СУБи мають відзвітувати перед мешканцями багатоповерхових будинків про виконання цих дефектних актів. Є багатоповерхівки, де обсяги робіт перевиконані, а є й такі, де виконання не перевищує 60-70%. При тому, що СУБи виконували ще деякі додаткові роботи, що не були відображені у дефектних актах, — розповів Олександр Риджаніч.
Наприклад, комунальники за кошти квартплати встановили у Черкасах 365 лавочок, відремонтували 38 аварійних козирків, замінили 780 дверей, зробили 7 пандусів для людей з особливими потребами.
За словами директора КП СУБ «Митниця» Юрія Гончарова, комунальники готові відзвітувати за кожен дефектний акт перед мешканцями будинків.
— Кожен вид робіт, як-то поточний ремонт покрівель, під’їздів, роботи з дератизації та дезінсекції, заміна труб у підвалах, візується мешканцями. Старші будинків і старші під’їздів, а якщо їх немає, то не менше трьох мешканців, підписують акти виконаних робіт. У нас таких актів сотні. Тому нам є чим звітувати перед черкасцями, — розповів Юрій Гончаров.
У травні працівники СУБів звітуватимуть перед мешканцями багатоповерхівок. Вони відвідають кожен двір, зустрінуться із жителями. Під час таких зустрічей комунальники не лише звітуватимуть по кожному акту, але й плануватимуть із жителями обсяги робіт на цей рік. Пропозиції, які лунатимуть на зборах, вноситимуться до нових дефектних актів.
07.05.2012 10:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
13:39 07.05.2012 alexband:
"Саме тоді в кожну скриньку жителя Черкас приносили копію дефектного акту, в якому вказувалося, що має зробити СУБ протягом року на конкретному житловому будинку." Такое впечатление, что умение выдавать в эфир побрэхэнькы Одарыч-style -- квалификационный минимум для каждого будущего сотрудника мэрии.