Черкаський Департамент освіти має сам себе висікти

Черкаський Департамент освіти має сам себе висіктиУчора журналіст Анатолій Шарій у своєму відеоблозі на Ютуб проінформував, що черкащанина Іванцова, який дав старт скандалу з «Катюшою», «Синім платочком» та «Вставай, страна огромная» у Першій міській гімназії, звільнено з роботи (дивитися відео тут).

За даними Шарія, компанія Коденві звільнила Іванцова «досить різко». Причина – фотографії на сторінці Іванцова на ФБ, на яких той демонструє нацистське привітання, стоячи з дружиною та сином на фоні Рейхстагу в Берліні. Разом з татом зігує його малолітній син. Одразу після скандалу Іванцов видалив фотографії, однак скріншоти лишилися…
Черкаський Департамент освіти має сам себе висікти

Чим не привід ще раз повернутися до маразматичної історії в Першій гімназії ( читати Как "расцветал маразм" в Первой гимназии Черкасс). Бо це – вже друге звільнення. На відміну від першого – заслужене…

Лишилася роботи 65-річна вчителька музики. На даний момент – колишня. Її прізвища в Першій гімназії не озвучують. Контактних даних – не дають (ніби, вона «саме про це просила»). Пенсіонерка «визнала свою провину» та звільнилася, щоб «не підставляти директора гімназії».

Уся її «провина» полягала в тому, що під час демонстрації четверокласникам пісень на YouTube, після однієї з пісень YouTube «підтягнув» відео із Путіним, яке побачили діти.

Тобто, спеціально створена департаментом освіти комісія фактично підштовхнула педагога написати заяву на звільнення:

1) За доносом в соцмережах людини, у якої вистачає розуму «зігувати» в Берліні;

2) за трансляцію на уроці музичних творів, які є пісенною класикою 20-го століття, і які в Україні НЕ ЗАБОРОНЕНІ;

3) через думку керівника Департаменту Воронова, який помилково називає ці пісні «радянськими, присвяченими перемозі над нацистською Німеччиною».

Є всі ознаки для того, щоб Департамент освіти та внутрішньої політики Черкаської міськради створив ще одну комісію. Для перевірки власних незаконних дій, які призвели до позбавлення роботи вчителя. Це також привід для реагування обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки. Якщо профспілка змовчить в такій історії, то взагалі незрозуміло – навіщо педагоги сплачують туди щомісячні внески.

У Першій міській гімназії Черкас мало місце організоване групове цькування однієї людини з боку керівництва Департаменту освіти, підкреплене «страусячою» позицією директора Саєнка.

Несправедливість, допущену відносно педагога, слід виправити якомога швидше…

Денис Сирцов
14.05.2019 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter